Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Αρχική Κοινωνικά Κώστας Τίγκας: Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Κώστας Τίγκας: Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Κώστας Τίγκας: Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων
Κώστας Τίγκας: Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Κώστας Τίγκας: Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Στις 4 Απριλίου κάθε χρόνο, αρχίζοντας από το 2010, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Με την συνδρομή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, εκείνο της φιλοζωίας και της ανοχής, το πρόσωπο της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης προς όλους τους φίλους μας από το ζωικό βασίλειο. Όλοι μαζί σίγουρα μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη.

Σε στενή συνεργασία με τα Φιλοζωϊκά σωματεία – που σήμερα στο Δήμο μας δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά είναι εκτός διαχείρισης αυτών των θεμάτων, απομονωμένα όσο ποτέ άλλοτε  – μπορούμε να εφαρμόζουμε προγράμματα προστασίας αδέσποτων ζώων, προγράμματα   ουσιαστικής βοήθειας προς τα ζώα αυτά, που στόχο έχουν αφενός την καταγραφή του αριθμού τους και αφετέρου τη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και περίθαλψης.

 

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων. Πέραν όμως της αγάπης και της ευαισθησίας για τα αδέσποτα  θα πρέπει να θυμόμαστε  και τις ακόλουθες δράσεις:

 

                   Περισυλλέγουμε        –      Στειρώνουμε

Εμβολιάζουμε          –      Θεραπεύουμε

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Αδέσποτα Ζώα θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στην   εκστρατεία ενάντια στην κακοποίηση των ζώων αυτών. Υπάρχουν πολλές μορφές κακοποίησης και εμείς είμαστε σταθερά απέναντι από  κάθε μορφή. Δηλώνουμε παρόντες σε κάθε δυναμική εκστρατεία για τα αδέσποτα ζώα και  πιστεύουμε ότι δίπλα σε κάθε αδέσποτο ζώο μπορεί και πρέπει να βρεθεί ένας πολιτισμένος άνθρωπος.

O Κώστας Τίγκας και τα Στελέχη της παράταξης «Για την Πόλη που μας Αξίζει» έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια την ευαισθησία τους τόσο προς τα ζώα και τους φιλόζωους, όσο και προς  εκείνους από τους συνανθρώπους μας που για οποιοδήποτε λόγο φοβούνται τα ζώα. Είναι εξ άλλου πολύ σημαντική η εκστρατεία καθαριότητος από τα περιττώματα των ζώων στα πλαίσια κινητοποίησης για το σεβασμό προς το περιβάλλον, δράση που υιοθετούμε ως η αυριανή  Δημοτική Αρχή.

Καλούμε όλους τους φιλόζωους σε συστράτευση ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, κανένας που αγαπά πραγματικά τα άκακα αυτά πλάσματα. Ας κάνουμε το Δήμο μας πρότυπο Φιλοζωίας.

 

 

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.

Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

Κώστας Τίγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments