Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Εκδρομή στην Πάρνηθα από το 2ο Δημοτικό Χολαργού

Εκδρομή στην Πάρνηθα από το 2ο Δημοτικό Χολαργού

DSC_4163

Εκδρομή στην Πάρνηθα από το 2ο Δημοτικό Χολαργού

Το Σάββατο 13-04-2019 ο Σύλλογος του 2ου Δημοτικού Χολαργού  οργάνωσε μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάρνηθα, σε συνεργασία με τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας». Η εκδρομή μας είχε μεγάλη συμμετοχή και παρά τον άστατο για την εποχή καιρό, ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί με μεγάλο κέφι και ενθουσιασμό 78 άτομα, τα 41 απ’ αυτά παιδιά, για να ζήσουμε μια νέα περιπέτεια.

Αρχικά συναντήσαμε την ξεναγό μας από τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας», που μας παρουσίασε το «Μικρό Μουσείο της Πάρνηθας» και μας έκανε μια εισαγωγή στο τι θα βλέπαμε μετά στο βουνό.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε με το τελεφερίκ στο βουνό. Ενθουσιασμός και πρωτόγνωρη εμπειρία για πολλά παιδιά.

Πήραμε τα πούλμαν και στο τμήμα της Πάρνηθας που είχε καεί στη μεγάλη φωτιά του 2007, συναντήσαμε ελάφια.

Φτάσαμε κοντά στο Καταφύγιο Μπάφι όπου ξεκινήσαμε την πεζοπορία και την ξενάγηση μέσα στο βουνό με τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας». Σκοπός του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στην αξία της προστασίας και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος. Μάθαμε πώς να ξεχωρίζουμε τα μονοπάτια αν είναι μικρής, μέτριας ή μεγάλης δυσκολίας, πώς να βρίσκουμε τον προσανατολισμό μας μέσα στο βουνό χωρίς πυξίδα, πώς να υπολογίζουμε την ηλικία των δέντρων των ζωντανών και των κομμένων, ποια ζώα υπάρχουν μέσα στο βουνό και να παρατηρούμε τα ίχνη τους και κυρίως ότι όλα στην φύση έχουν τη σημασία και την αξία τους για να υπάρχει ισορροπία και ζωή.

viber image 2019-04-13 , 18.16.56

 

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για ξεκούραση και φαγητό. Καταφύγιο Μπάφι. Τέλειο μέρος με απίστευτη θέα, άριστη εξυπηρέτηση, νόστιμο μεσημεριανό για όλα τα γούστα και πολύ καλή παρέα.

Γεμάτοι με εικόνες κα νέες γνώσεις ξεκινήσαμε τον δρόμο της επιστροφής. Οι περισσότεροι πάλι με το τελεφερίκ. Πολλές πληροφορίες για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του, κοσμούν τους τοίχους του κτιρίου.

Η εκδρομή μας τελείωσε εκεί που ξεκίνησε με δώρα από τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας» για όλα τα παιδιά. Πολύτιμο υλικό με βιβλίο δραστηριοτήτων, πληροφορίες για τη φωτιά και το κόκκινο ελάφι, χάρτες χρήσιμους για τις επόμενες επισκέψεις μας και γραφική ύλη με φόντο το υπέροχο μέρος που επισκεφτήκαμε. Όμως για κάποιους αυτή η εκδρομή ήταν μόνο η αρχή, το έναυσμα για να δημιουργήσουν και να είναι έτοιμοι τη Δευτέρα να παρουσιάσουν αυτά που έμαθαν και στους υπόλοιπους συμμαθητές τους που δεν μπόρεσαν να έρθουν μαζί μας.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας» για την εξαιρετική παρουσίαση και οργάνωση, το Καταφύγιο Μπάφι για την πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε και στην επόμενη εξόρμησή μας με τη νέα σχολική χρονιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments