Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Συνέντευξη της Λίλας Σουρανή στην Δήμητρα Κούτρα

Συνέντευξη της Λίλας Σουρανή στην Δήμητρα Κούτρα

Συνέντευξη της Λίλας Σουρανή στην Δήμητρα Κούτρα

Συνέντευξη για τον δήμο Παπάγου – Χολαργού έδωσε η Λίλα Σουρανή στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα. Μιλάει για την μεγάλη της αγάπη τα Πολυιατρεία του δήμου Παπάγου -Χολαργού καθώς και για τις επόμενες εκλογές που έρχονται απολαύστε την.

1. Είστε υποψήφια με τον κ. Ηλία Αποστολόπουλο πως επιλέξατε να κατεβείτε μαζί του ξανά και όχι με κάποια άλλη παράταξη;

Κοιτάξτε, ξεκινήσαμε μια κοινή πορεία με τον Δήμαρχο το 2014. Μια πορεία που στέφθηκε με επιτυχία, με προσήλωση στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και πολλή δουλειά. Συνεπώς, δεν θα μπορούσα και ούτε υπήρχε λόγος να σκεφθώ άλλη επιλογή, πολλώ μάλλον που ο Δήμος μας είναι σε μια πορεία εκσυγχρονισμού και προόδου.

2. Τι θα αλλάξετε στον δήμο μας αν εκλεγείτε υποψήφια δημοτικός σύμβουλος;

Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο έργο στον τομέα της προστασίας της υγείας των πολιτών. Με συντονισμένες ενέργειες αυτής της διοίκησης προχωράμε στην κατασκευή του Δημοτικού Πολυιατρείου στην δημοτική κοινότητα Παπάγου. Είναι στοίχημα η ολοκλήρωση του έργου και η προετοιμασία για την ορθή λειτουργία ενός σύγχρονου δημοτικού πολυιατρείου και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να το πετύχουμε.

3. Ποιες πολιτικές του παρελθόντος θέλει να αποφύγει η παράταξή σας σε αυτές τις εκλογές;

Οι δημότες γνωρίζουν ότι η παρούσα διοίκηση κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πόλης και το καλό των πολιτών και όχι για να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Αυτές οι αρχές εξακολουθούν να είναι στη φιλοσοφία και στη βάση της πολιτικής της παράταξής μας. Οτιδήποτε αντιβαίνει σε αυτές μάς βρίσκει απέναντι.

4. Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που εντοπίζετε διαχρονικά στη λειτουργία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ποια προβλήματα θα μπορούσαν μέχρι στιγμής να είχαν βρει τη λύση τους;

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική και κοινωνική κατάσταση έχει πλήξει και τους δήμους. Ωστόσο, εμείς καταφέραμε παρά την δύσκολη συγκυρία να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες σε αρκετούς τομείς. Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται ο δήμος μας είναι η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα σε επιστημονικό προσωπικό στην Τεχνική Υπηρεσία.

5. Τι θα είναι επιτυχία για σας στις δημοτικές εκλογές;

Η επανεκλογή της παράταξής μας υπό τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο για να συνεχίσουμε το έργο μας και να κάνουμε την πόλη μας ακόμη καλύτερη.

6. Με ποια ή ποιες δημοτικές παρατάξεις δεν θα συνεργαστείτε στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών;

Αυτή η παράταξη έχει αποδείξει ότι ξέρει να συνεργάζεται. Το ποσοστό των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου σε αυτά τα χρόνια που διοικούμε, ή ακόμα και τον αριθμό των αποφάσεων που έχουν ληφθεί με διευρυμένη πλειοψηφία είναι αψευδής μάρτυρας. Άλλωστε, ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Ηλίας Αποστολόπουλος, απέδειξε σε όλη τη θητεία του ότι είναι άνθρωπος της συναίνεσης και της συνεννόησης αλλά δεν μπαίνει ποτέ σε λογικές παζαριών, ούτε σε διαδικασίες συμψηφισμών και συνδιαλλαγών.

7. Έχετε αφήσει ιστορία στα πολυιατρεια του δήμου μας πείτε μου λίγα λόγια γι΄αυτό;

Τα πολυιατρεία τα αγαπώ και τους χρωστάω πολλά. Εκεί γνώρισα τη χαρά της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού, ιδιαίτερα προς τον ασθενή συνάνθρωπο που χρειάζεται όχι μόνο ιατρική περίθαλψη αλλά και ανθρώπινη ζεστασιά. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει με συνεργασία και με την βοήθεια των εργαζομένων και κυρίως των εθελοντών ιατρών να λειτουργούμε τα ιατρεία σε πολύ καλό επίπεδο και με σεβασμό στον κάθε πολίτη ατομικά. Δεν είναι προσωπικό επίτευγμα, είναι συλλογικό. Προσωπικά συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις σε καθημερινή βάση, με συνέπεια και με μόνο στόχο την συνεχή αναβάθμιση της λειτουργίας των πολυιατρείων. Αυτούς που κυρίως πρέπει να ευχαριστήσουμε είναι οι εθελοντές – ιατροί και δράττομαι της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά για την προσφορά τους και για τη συνεργασίας μας.

8. Φοβάστε την απλή αναλογική των επερχόμενων εκλογών;

Όπως συνηθίζει να λέει ο Ηλίας Αποστολόπουλος, τον Δήμαρχο τον επιλέγουν οι πολίτες, όχι ο εκλογικός νόμος. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Αυτός είναι ο κανόνας της δημοκρατίας και αυτήν εμπιστευόμαστε.

9. Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει την κ. Σουρανή;

Στις δημοτικές εκλογές οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον καλύτερο Δήμαρχο και τους καλύτερους κατά την κρίση τους δημοτικούς συμβούλους. Είναι η ώρα που οι πολίτες θα κρίνουν ιδιαίτερα όσους από εμάς έχουμε ήδη μία θητεία και συνεπώς έχουν εικόνα και άποψη του έργου που ο καθένας και η καθεμία επιτέλεσε. Στην κοινή προσπάθεια της παράταξής μας, εγώ προσωπικά θα απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες, θα τους μιλήσω για το έργο μας, γι αυτά που καταφέραμε να κάνουμε αυτά τα χρόνια, για την προσωπική μου πορεία και συνεισφορά και πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν, και τον Δήμαρχο και εμένα προσωπικά.

10. Αν κοιτούσατε τους ψηφοφόρους σας στα μάτια τι θα τους λέγατε;

Ακούστε και αξιολογείστε όλες τις προτάσεις, όλες τις παρατάξεις, όλους τους υποψηφίους και αποφασίστε με γνώμονα το όραμά σας για την πόλη που θέλετε να ζείτε εσείς και οι οικογένειές σας. Ξέρετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε την παράταξή μας γιατί ξέρετε το έργο της

Βιογραφικό 

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός και η μητέρα μου καθηγήτρια πιάνου. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου πήγα σχολείο σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Στην Κοινότητα Παπάγου εγκαταστάθηκα με τους γονείς μου και την αδελφή μου τον Φεβρουάριο του 1982. Ξεκίνησα να εργάζομαι από πολύ μικρή ηλικία, μόλις τελείωσα το λύκειο, αρχικά σαν Βοηθός Εκτελωνιστή και μετά σαν Εκτελωνίστρια για περίπου 23 χρόνια. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες κατά τις περιόδους που εργάστηκα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παπάγου, στο ΚΕΠ Παπάγου και στο Πολυιατρείο όπου για χρόνια προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου. H ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, μετά από την πρόταση του Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου, στις οποίες οι Δημότες μας με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς με Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος μου εμπιστεύθηκε τον ευαίσθητο τομέα της υγείας τοποθετώντας με έφορο των Δημοτικών Πολυιατρείων. Τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Μάρτιο του 2017 ανέλαβα την Αντιδημαρχία της Κοινωνικής Πολιτικής διατηρώντας παράλληλα την θέση της εφόρου των Πολυιατρείων την οποία κατέχω μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένη με τον Νώντα Καραλή και μητέρα ενός γιού 18 ετών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments