Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Ο Κ. Μητσοτάκης στον Υμηττό μάζεψε σκουπίδια, πότισε δέντρα

Ο Κ. Μητσοτάκης στον Υμηττό μάζεψε σκουπίδια, πότισε δέντρα

Ο Κ. Μητσοτάκης στον Υμηττό μάζεψε σκουπίδια, πότισε δέντρα
Ο Κ. Μητσοτάκης στον Υμηττό μάζεψε σκουπίδια, πότισε δέντρα

Ο Κ. Μητσοτάκης στον Υμηττό μάζεψε σκουπίδια, πότισε δέντρα

Σκουπίδια μάζεψε αλλά και πότισε δέντρα στον Υμηττό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τον Υμηττό όπου οι Γραμματείες Ποιότητας Ζωής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσαν από κοινού τη δράση «Υμηττός – Γινόμαστε Εθελοντές» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζεύει σκουπίδια

Ο πρόεδρος του κόμματος αλλά και οι εθελοντές έκαναν δράσεις καθαρισμού, ποτίσματος, ανακύκλωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με πολίτες αλλά και νέα παιδιά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την Κλιματική Αλλαγή και τις πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι στην κορυφή της λίστας δράσεων περιβαλλοντικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζεται ήδη η σύσταση σχετικής ομάδας εργασίας, σε συνεννόηση με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

«Το θέμα των απορριμμάτων είναι για εμάς προτεραιότητα. Πρέπει να διαχειριστούμε το ζήτημα της Φυλής. Προσωπικά είμαι θετικός και στην προοπτική αξιοποίησης των υπολειμμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τον Υμηττό, όπου επέλεξε να μεταβεί αργά το απόγευμα για να τιμήσει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετέχοντας σε εθελοντική δράση καθαρισμού και ποτισμού δενδρυλλίων, που είχαν φυτέψει μετά την πυρκαγιά του 2015 οι δασολόγοι του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτίζει ένα φρεσκοφυτεμένο δέντρο

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα στον χώρο του ΣΠΑΥ,όπου τον υποδέχθηκαν νήπια του παιδικού σταθμού «Ηλιοχαμόγελο», εθελοντές δασοπυροσβέστες και πολίτες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχικά συνομίλησε με τα παιδιά για την αξία του δάσους, τους κινδύνους πυρκαγιάς και πλημμύρας και την ανάγκη προστασίας του και ακολούθως άκουσε τους προβληματισμούς των εθελοντών δασοπυροσβεστών για τις πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ληφθούν ώστε το έργο της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών να γίνει αποτελεσματικότερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτίζει ένα φρεσκοφυτεμένο δέντρο

Οι δασοπυροσβέστες του μίλησαν για τη δυσκολία πρόσβασης στους τόπους των συμβάντων, λόγω έλλειψης δρόμων, αλλά και για τα κίνητρα που θα έπρεπε να δοθούν από την πολιτεία, ώστε να εμπλουτιστεί το σώμα των εθελοντών.

«Εμείς πιστεύουμε ότι για τη φωτιά στο δάσος -αν δεν πρόκειται για κεραυνό- ευθύνεται ο άνθρωπος. Γι αυτό και το θέμα της προσοχής και πρόληψης είναι κρίσιμο», είπαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι, «ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης θα πράξει το καλύτερο δυνατό στον συγκεκριμένο τομέα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τους αρμόδιους

Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι με τη βούληση του ελληνικού λαού, εμείς θα αναλάβουμε τα πράγματα από τη μέση. Με την αλλαγή σκυτάλης, θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για αντικατάσταση των δομών. Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις. Έργο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε, ουσιαστικά από τονΟκτώβριο».

«Υμηττός -Γινόμαστε εθελοντές» είναι η δράση της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για καθυστερημένη εντολή εκκένωσης. «Αν η εντολή είχε δοθεί μία ώρα νωρίτερα, θα είχαν σωθεί πολλές ζωές», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Υμηττό έκλεισε με τη συμβολική συμμετοχή του στη διαδικασία καθαρίσματος και ποτίσματος των δενδρυλλίων και την ανταλλαγή απόψεων για την προστασία του δάσους με τους νεαρούς εθελοντές πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments