Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχική Κοινωνικά Kώστας Τίγκας: Ήρθε η Ώρα για ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Kώστας Τίγκας: Ήρθε η Ώρα για ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Kώστας Τίγκας: Ήρθε η Ώρα για ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Κώστας Τίγκας  στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα. Δείτε πότε θα κάνει την ανακοίνωση των υποψηφίων της παράταξης του , τι θα αλλάξει , ποια άτομα την αποτελούν, αν θα κάνει συγκυβέρνηση με κάποια άλλη παράταξη ….

Ακολουθεί η συνέντευξη

Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

                

 1. Όλοι γνωρίζουμε πως θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019… Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

 

Κυρία Κούτρα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ γιατί, μέσω της έγκριτης ιστοσελίδας σας Βόρεια Γειτονιά, έχω την δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μας για τους οποίους όπως γνωρίζετε τρέφω αισθήματα ειλικρινούς και βαθειάς εκτίμησης.  Εύχομαι στη “Βόρεια Γειτονιά”, σ’ εσάς και στους συνεργάτες σας να συνεχίσετε με επιτυχία το εξαιρετικά δημιουργικό σας έργο. Βασικά κριτήρια για την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος είναι η αγάπη μου για το Δήμο μας, το Χολαργό και τον Παπάγο, αλλά και η πεποίθησή μου ότι  αποτελώ την καλύτερη επιλογή. Αν δεν αγαπούσα τον τόπο μας ή αν αμφέβαλλα για τις ικανότητές μου, απλά δεν θα ήμουν υποψήφιος.

2.Είστε αρκετά χρόνια στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο δήμος;

Πιστεύω ότι μια σωστή Διοίκηση ενός Δήμου, με Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους που πραγματικά πασχίζουν καθημερινά για τον συμπολίτη τους, θα πρέπει να διαπιστώσει τα προβλήματα του Δήμου και να καθορίσει τις προτεραιότητες για την επίλυσή τους. Έτσι λοιπόν θα σας έλεγα ότι στο Δήμο μας με σημαντικότερο πρόβλημα αυτό της ασφάλειας, κατά σειρά είναι:

 • Ασφάλεια
 • Κοινωνική Πολιτική,
 • Νεολαία – Παιδεία,
 • Περιβάλλον-Καθαριότητα,
 • Αθλητισμός

 

 1. Που θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δήμαρχος; Ποιά είναι τα πράγματα που θα αλλάξετε την επόμενη ημέρα;

Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο Δήμο μας που μπορούν να επιλυθούν ή να βελτιωθούν και να είσαστε βέβαιη, ότι αυτό θα γίνει οπωσδήποτε. Θεωρώ  όμως ότι ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην παρεχόμενη ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Είτε με την έννοια της βελτίωσης του δημοσίου φωτισμού στον αστικό και περιαστικό ιστό της πόλης αλλά και των πεζοδρομίων προς αποφυγή ατυχημάτων είτε με την έννοια της προστασίας των συμπολιτών μας από εγκληματικές ενέργειες. Δεν νοείται στο Δήμο μας  να αισθάνεται ο δημότης ότι απειλείται ο ίδιος, το σπίτι του, η επιχείρησή του, το αυτοκίνητό του ή γενικά η ιδιοκτησία του. Αυτό  είναι απαράδεκτο και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει.

Ενδεικτικά θα σας έλεγα ότι στο Α΄εξάμηνο του 2018 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού οι διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών, καταστημάτων  και αυτοκινήτων ανήλθαν σε 275. Όπως καταλαβαίνετε ο αριθμός είναι τρομακτικός και δικαιολογημένα οι συμπολίτες μας φοβούνται. Και φοβούνται πολύ.

Για εμάς, ο αγώνας για την Ασφάλεια είναι διαρκής και στηρίζεται στο τρίπτυχο Διάχυτος Φωτισμός , Ιδιωτική Εταιρεία Ασφάλειας με αποτελεσματική δράση και αγώνας για τη  βέλτιστη Αστυνόμευση. Μεταξύ των πρώτων αλλαγών είναι και η θεσμοθέτηση αντιδημάρχου Ασφαλείας με συγκεκριμένα καθήκοντα.

Οφείλω εδώ να σημειώσω ότι πριν λίγες μέρες, στείλαμε επιστολή στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας το χαμηλό αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας, προτείνοντας φυσικά τη δέουσα λύση. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πλευράς της και πρόσκληση σε συνάντηση προκειμένου να εξηγήσουμε εκ του σύνεγγυς τις προτάσεις μας.

Ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα που επίσης με απασχολεί και με θλίβει είναι η απουσία έμπρακτης και σοβαρής κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης από πλευράς Δήμου, προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους και ανήμπορους συμπολίτες μας. Γνωρίζετε ότι στο Δήμο μας υπάρχουν 290 οικογένειες που βλέπουν σαν Μάννα εξ   Ουρανού τη λιγοστή ποσότητα τροφίμων που λαμβάνουν 1 ή 2 φορές το μήνα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο; Σας ερωτώ τον άλλο καιρό πώς θρέφονται; Εμείς έχουμε μελέτη που προτείνει αξιόπιστες λύσεις και σύντομα θα τις δημοσιοποιήσουμε αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την υλοποίησή τους.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο Α΄εξάμηνο θα εντείνω την υλική και ανθρώπινη  βοήθεια προς εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια να υπολογισθεί σοβαρά ότι το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι », θα μεγιστοποιηθεί και θα αποτελέσει πολύτιμο στήριγμα σε μοναχικούς, ανήμπορους και ΑμΕΑ, που τόσο το χρειάζονται.

 

 1. Έχετε κάποιο πλάνο βάσει του οποίου θα εργαστείτε;

Φυσικά. Το πλάνο μας είναι λεπτομερές και δημιουργείται μετά από συνεχείς επισκέψεις σε τοπικούς φορείς και συζητήσεις με τους συμπολίτες μας. Ακούμε με ενδιαφέρον, καταγράφουμε με ακρίβεια, συμβουλευόμαστε τους ειδικούς, μελετούμε, κρίνουμε και τελικά αποφασίζουμε ποιες πρέπει να είναι οι εφαρμοστέες λύσεις.

Έχουμε άποψη και πρόταση για όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μας. Και αυτό οφείλεται στη  μεγάλη εμπειρία μας, αφού παρακολουθούμε όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο. Οι «Συναντήσεις Γειτονιάς» που έχουν ξεκινήσει από τον Άνω Χολαργό συνεχίζονται και φυσικά θα πραγματοποιηθούν σε όλο το Δήμο. Ακούγοντας τους δημότες μας μαθαίνουμε και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι! Το πρόγραμμά μας θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε όλες τις εκδηλώσεις της παράταξής μας ενώ θα βρίσκεται μόνιμα αναρτημένο στο διαδικτυακό μας χώρο.

 

 1. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο σας έχουν επιλεχθεί με βάση κάποια χαρακτηριστικά; Είναι νέοι στην πολιτική σκηνή ή έμπειροι; Μπορείτε να μας πείτε μερικά ονόματα;

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού μας είναι άτομα ικανά. Όλοι τους μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία μιας καλύτερης πόλης, πιο φιλικής και χρήσιμης για τον Δημότη. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί και λόγω περιορισμένου χώρου θα μου επιτρέψετε να μην ξεχωρίσω κάποιον σε βάρος των υπολοίπων. Εξ άλλου στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την  7η Δεκεμβρίου στις 18:30, στο Αμφιθέατρο του Δήμου μας θα παρουσιασθούν οι υποψήφιοι.

 

 1. Φοβάστε τους αντιπάλους σας ;

 

Φαίνεται ότι ο νυν δήμαρχος θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα, ως εκ τούτου είναι κι ο μόνος αντίπαλος στον οποίο μπορώ να αναφερθώ. Απαντώ λοιπόν … αρνητικά στην ερώτησή σας. Σίγουρα δεν φοβάμαι τον κ. Αποστολόπουλο.  Φοβάμαι όμως ότι η παράταση της παραμονής του στο δημαρχιακό θώκο θα εντείνει τα πολλαπλά προβλήματα που απέτυχε να λύσει έως σήμερα. Ένας δήμαρχος που έλαμψε δια της απουσίας του, ένας «εξαφανισμένος» δήμαρχος δεν φοβίζει τους αντιπάλους του. Τους δημότες φοβίζει!

 

 1. 7. Ο νέος εκλογικός νόμος ευνοεί τις συνεργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχετε συζητήσει να “συγκυβερνήσετε” με κάποια άλλη παράταξη και αν ναι, θα μας αποκαλύψετε ποια είναι;

Είναι αλήθεια ότι οι συνεργασίες είναι σχεδόν μονόδρομος λόγω του νέου εκλογικού νόμου και υπάρχουν άτομα και σε άλλους συνδυασμούς με τα οποία μας ενώνουν αξίες όπως η ασφάλεια, η αξιοκρατία και η αγάπη για τον τόπο μας. Προφανώς όμως αυτή η απόφαση δεν ανήκει μόνο σε εμένα αλλά και στους δημότες οι οποίοι αποφασίζουν ποιοι είναι αυτοί που θα ασκούν διοίκηση στον Δήμο.

 

 1. Πως σχολιάζετε τα τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή του Δήμου;

Μπορώ να τα συνοψίσω σε δυο φράσεις. Από τη μία πλευρά, μια μικρή ομάδα ανθρώπων – οι οποίοι μπορεί να  κινούνται συντεταγμένα ή παράλληλα – που πιστεύουν ότι η αποτελεσματική αυτοδιοίκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητά και το βιοτικό μας επίπεδο. Από την άλλη, ένας δήμαρχος που «ξύπνησε» απότομα μετά από τη χειμερία νάρκη 4 ετών και σπεύδει τώρα ανεπιτυχώς να προσποιηθεί πως ενδιαφέρεται για το Δήμο! Ο Δήμαρχος που αδιαμαρτύρητα κατάπιε ακόμα και την τραγική μεταβίβαση του Κοιμητηρίου του Χολαργού, αλλά και του Τέννις Club του Χολαργού στο Υπερταμείο, είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να πείσει κανέναν πια για την αποτελεσματικότητα ή το ενδιαφέρον του για το κοινό καλό!

 

 1. Ποια είναι η δική σας άποψη για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια;

Η Ελλάδα έχει μπει και θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμη σε μία περίοδο όπου αν υπάρχουν λάθος άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις θα αντιμετωπίζουμε πρωτοφανή προβλήματα. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα, με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Αυτή είναι η σύγχρονη ιστορία του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τους συνεργάτες του Δημάρχου: αν μπει λάθος άτομο στη λάθος θέση, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

 

 1. Είστε Πρόεδρος  του  Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ. Έχετε κάνει πολλές αλλαγές; Τι άλλο σκοπεύετε να κάνετε και πόσο θα δούμε ακόμη το Σύνδεσμο να ανεβαίνει;

Ο Σύνδεσμός μας που λειτουργεί συνεχώς από το 1923, παρέχει υπηρεσίες με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών, με νοητική υστέρηση. Οι δραστηριότητες που γίνονται στο Σύνδεσμο, είναι:

       Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.)

Πραγματοποιούνται δραστηριότητες υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού, που συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των αδυναμιών, όσο και στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των ατόμων με Nοητική Yστέρηση. Η συνολική δυναμικότητα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας από 92 που ήταν πέρυσι, με αδειοδότηση που πήραμε το Νοε.2018 ανέρχεται στα 238 άτομα.

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «ΣΤΗΡΙΞΗ»

Αποτελούν ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με Nοητική Yστέρηση.

Σήμερα φιλοξενούνται 48 άτομα με ελαφριά, μέση έως βαριά Νοητική Υστέρηση, άτομα που μένουν συνεχώς μέσα.

Επειδή οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, τελειώσαμε όλες τις απαραίτητες εργασίες και αναμένουμε τη νέα αδειοδότηση επιπλέον 180 ατόμων στο ΚΔΗΦ.

Με την αναμενόμενη αδειοδότηση των 180 ατόμων για το ΚΔΗΦ και με τις υφιστάμενες άδειες θα έχουμε συνολικά για ΚΔΗΦ δυνατότητα εκπαίδευσης για 418 άτομα και για τις ΣΥΔ 48 άτομα. Δηλαδή ο Σύνδεσμος κατατάσσεται στην 1η θέση μακράν των αντίστοιχων φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Για τις παραπάνω και για άλλες ακόμη δραστηριότητες καθώς και για το αξιόλογο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, βραβεύθηκε παλαιότερα από την Ακαδημία Αθηνών και πέρυσι τον Οκτώβριο από την UNESCO καθώς και από άλλους επιστημονικούς φορείς.

 

Όλοι όσοι με οποιαδήποτε αρμοδιότητα δραστηριοποιούμαστε στο Σύνδεσμο είμαστε ευτυχείς, γιατί μας δίδεται η δυνατότητα από τη θέση που κατέχουμε να κάνουμε αυτό που μέσα μας είναι βαθιά χαραγμένο. ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ μας.

Κυρία Κούτρα στους 18 μήνες που έχω την τιμή να είμαι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έγιναν πολλά, στους υπόλοιπους 18 να είσαστε βέβαιη ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Φιλοδοξούμε και ελπίζουμε ο Σύνδεσμος να ανέβει πολύ-πολύ υψηλότερα από ότι είναι σήμερα.

 

 1. Πώς οραματίζεστε  τον δήμο μας;

Πίστη μου και βεβαιότητά μου είναι ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα έχουμε έναν εντελώς διαφορετικό Δήμο. Έναν Δήμο που θα σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια. Που θα είναι δίπλα σου και όχι απέναντί σου, όπως έχουμε δει πολλές φορές να γίνεται τα τελευταία χρόνια. Που θα μπορεί να ακούσει και να ανταποκριθεί στα προβλήματα των κατοίκων του, αντί να τα αγνοεί . Έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και την αποφασιστικότητα να βρούμε τις λύσεις για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Φιλοδοξία μας είναι, όχι απλά να διοικήσουμε αλλά να αλλάξουμε την πόλη μας.

 Όραμά μας είναι να ξανακάνουμε τον Παπάγο και το Χολαργό, μια γειτονιά-πρότυπο, μια περιοχή φιλική κι ανθρώπινη και πάνω από όλα τον πιο ασφαλή Δήμο της Αττικής.

 

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.

Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments