Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Δημοτικά Η Πρόεδρος της κοινότητας Παπάγου μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

Η Πρόεδρος της κοινότητας Παπάγου μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

Η Πρόεδρος της κοινότητας Παπάγου μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

Η Πρόεδρος της κοινότητας Παπάγου Μαρία Δημάκου μιλάει στην δημοσιογράφο της Βόρειας Γειτονιάς Δήμητρα Κούτρα και εμπιστεύεται τι θα κάνει τις επόμενες εκλογές αν θα κατέβει ξανά στην Κοινότητα Παπάγου , πόσες ώρες δουλεύει στην κοινότητα Παπάγου και τι αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση.

1. Θα είστε υποψήφια για πρόεδρος δημοτικής κοινότητας του Παπάγου;

Κυρία Κούτρα καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη. Όσον αφορά στις εκλογές του Μάϊου, σας δηλώνω ότι θα είμαι και σε αυτές τις υποψήφια στη δημοτική κοινότητα Παπάγου, με το συνδυασμό «Μαζί για την πόλη μας» με Επικεφαλής τον Δήμαρχο μας κ. Ηλία Αποστολόπουλο.

2. Τι θα θέλατε να αλλάξει όσον αφορά το δικό σας κομμάτι στην κοινότητα Παπάγου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να αλλάξει κάτι. Ζούμε σε μια πολύ όμορφη πόλη που δεν έχει σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο θέματα καθημερινότητας. Επομένως αυτό κάνει πιο εύκολο και το δικό μας έργο στην Κοινότητα. Αυτό που βέβαια έχει συμβάλλει στο να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα, είναι ότι η δημοτική αρχή, μηδενός εξαιρουμένου, εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά, χωρίς να αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, από την πρώτη ημέρα της θητείας της. Όσον αφορά στο δικό μου κομμάτι τώρα, θεωρώ ότι η δημοτική κοινότητα Παπάγου λειτουργεί υποδειγματικά, με όλα τα μέλη που έχουν εκλεγεί με τη δημοτική παράταξη «Μαζί για την πόλη μας», να είναι ιδιαίτερα ενεργά και πρόθυμα. Βέβαια με τον Κλεισθένη σίγουρα θα αλλάξουν κάποια πράγματα. Οι κοινότητες θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο στη διοίκηση του Δήμου, κάτι το οποίο θεωρώ πως είναι θετικό, αρκεί βέβαια να υπάρχει η σωστή και εποικοδομητική συνεργασία.

3. Με τους συνεργάτες σας από την κοινότητα Παπάγου πως τα πάτε;

Με τους συνεργάτες μου τα πάω πάρα πολύ καλά. Έχουμε άριστη σχέση και είναι όλοι εργατικοί και πρόθυμοι όπως σας είπα. Δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και δουλεύουμε όλοι για το καλό των πολιτών και της πόλης μας.

4. Έχω μάθει πως πάρα πολλές ώρες της ημέρας τις περνάτε στο γραφείο σας στο δημαρχείο του Παπάγου ; Τι κάνετε όλες αυτές τις ώρες;

Σωστά έχετε μάθει. Περνάω πολλές ώρες καθημερινά στο γραφείο μου στο δημοτικό κατάστημα Παπάγου. Βλέπω συνέχεια δημότες και κατοίκους της πόλης μας, συζητάμε για τυχόν προβλήματα και προσπαθώ να τους εξυπηρετήσω όλους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αλλά και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Βλέπω όποιον έρχεται στο γραφείο μου, ότι ώρα και να έρθει, με ή χωρίς ραντεβού. Άλλωστε γι’ αυτό είμαστε και σε αυτές τις θέσεις. Οι δημότες μας ψήφισαν και μας εξέλεξαν για να είμαστε πάντα στη διάθεσή τους, να τους ακούμε είτε έχουν να μας πουν θετικά είτε αρνητικά.

5. Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον δήμο μας τι θα ήταν;

Όσον αφορά στην εικόνα της πόλης μας, δεν θα άλλαζα τίποτα. Θεωρώ ότι στη δημοτική κοινότητα Παπάγου έχουν γίνει περισσότερα έργα από οποιαδήποτε άλλη φορά. Και δεν θέλω να μειώσω κανέναν. Όλες οι διοικήσεις έχουν προσφέρει και μάλιστα πολλά. Αυτό όμως που πέτυχε η διοίκηση του Δήμου με δήμαρχο τον Ηλία Αποστολόπουλο, ήταν να αγγίξει και να κάνει έργο σε όλους τους τομείς. Και όταν λέω όλους τους τομείς εννοώ: Τον τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης, ενισχύοντας το στόλο οχημάτων, εκπονώντας κανονισμό καθαριότητας, υλοποιώντας προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία, πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κ.α. Εννοώ τον τομέα παιδείας και νεολαίας, όπου ο δήμος μας αύξησε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τα κονδύλια για τα σχολεία, τα οποία πρόσφατα εξόπλισε και με νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδραστικούς προντζέκτορες, ολοκληρώθηκε ο βρεφονηπιακό σταθμός στου Παπάγου κ.α. Επίσης στον τομέα του αθλητισμού έχουν γίνει πάρα πολλά έργα, με πρόσφατο αυτό του στίβου Παπάγου, έργα τα οποία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Το κτίριο ΚΑΠΗ-Πολυιταρεία στου Παπάγου είναι σε τελική φάση, το γήπεδο της οδού Κύπρου, μετά από διετή καθυστέρηση από το δασαρχείο, επίσης βρίσκεται σε τελική φάση. Είναι και τόσα άλλα που δεν ξέρω τι να σας πρωτοπώ. Αυτό που θα ήθελα να αλλάξει είναι η νοοτροπία των πολιτών όσο αφορά στην καθαριότητα και την περιβαλλοντική συνείδηση. Επίσης αυτό που θα ήθελα να σταματήσει είναι οι βανδαλισμοί των δημόσιων χώρων, κυρίως από τους νέους μας. Θα ήθελα να βλέπουν την πόλη που ζουν, όπως τα σπίτια τους.

6. Σας φοβίζει η απλή αναλογική στις εκλογές τονικής αυτοδιοίκησης ;

Δεν με φοβίζει, η απλή αναλογική. Δεν είναι βέβαια ξεκάθαρα ακόμα τα πράγματα. Θέλω όμως να πιστεύω πως μετά τις εκλογές τα μέλη της δημοτικής κοινότητας Παπάγου θα έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ τους, γιατί μόνο έτσι θ πάμε μπροστά.

7. Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους του δήμου μας;

Οι δικές μου δεσμεύσεις είναι πως θα συνεχίσω να προσφέρω στην πόλη και τους πολίτες μας, θα είμαι πάντα δίπλα τους, θα τους ακούω πάντα και όλοι μαζί θα αγωνιζόμαστε καθημερινά για την πόλη που αγαπάμε.

8. Έχετε σκεφτεί να κατεβείτε σαν δημοτική σύμβουλος και όχι πρόεδρος της κοινότητας Παπάγου ;

Για την ώρα δεν το έχω σκεφτεί. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν με έχει απασχολήσει γιατί θεωρώ ότι όποια θέση και να κατέχει κανείς στη διοίκηση ενός δήμου, δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει όπως σας είπα κυρία Κούτρα να αγαπάς την πόλη σου και αυτή η αγάπη να είναι κίνητρο για να αγωνίζεσαι καθημερινά γι’ αυτή.

9. Υπάρχει κάτι στον Παπάγο που θα θέλατε να αλλάξετε αλλά δεν μπορείτε γιατί δεν περνάει από τα χέρια σας και αν ναι τι είναι αυτό;

Όπως σας είπα και πριν δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να αλλάξω. Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και είναι ιδιαίτερα υπερήφανη γι΄αυτό.

10. Κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια τι θα του λέγατε για να σας ψηφίσει για τις εκλογές;

Κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια θα τους έλεγα ότι πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια, μέσα στα οποία δουλέψαμε όλοι μαζί με εντιμότητα και ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες μας και κυρίως σεβόμενοι τα χρήματα του δήμου μας. Κάναμε μεγάλο έργο σε όλους τους τομείς, χωρίς υπερβολικές σπατάλες, χωρίς να χρεώσουμε το δήμο μας, χωρίς να αδειάσουμε τα ταμεία του δήμου μας. Έργο για το οποίο νιώθω πολύ υπερήφανη και δικαιωμένη που επέλεξα να είμαι στην παράταξή του δημάρχου μας του Ηλία Αποστολόπουλου, τον οποίο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments