Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνικά Η Βάνα Ρετσινιά μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα για τις εκλογές

Η Βάνα Ρετσινιά μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα για τις εκλογές

Η Βάνα Ρετσινιά μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα για τις εκλογές

Για τον δήμο Παπάγου – Χολαργού μίλησε η Βάνα Ρετσινιά στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα για τις εκλογές που έρχονται αλλά και για την παράταξη του κ. Τούτουζα Σύνπολις .

 1. Είστε υποψήφια με τον κ. Τούτουζα πως επιλέξατε να κατεβείτε μαζί του και όχι με κάποια άλλη παράταξη;

Για μένα η επιλογή του Δημήτρη Τούτουζα ήταν άμεση και αυτονόητη. Διαθέτω αρκετή εμπειρία στα αυτοδιοικητικά και στα συλλογικά στον Δήμο μας, για να μπορώ να κρίνω ότι η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική για την πόλη μας. Μια σύγχρονη πόλη δεν έχει ανάγκη, απλά, από δήμαρχο-διαχειριστή. Θέλουμε ένα δήμαρχο και μια δημοτική αρχή ικανή να παίρνει αποφάσεις, να έχει σχέδιο που θα το υλοποιεί, προκειμένου ο Παπάγος-Χολαργός και εισέλθουν σε μια περίοδο βιώσιμης ανάπτυξης.

Επίσης καθοριστικό ρόλο στη απόφασή μου, έπαιξε και το γεγονός, ότι τα άτομα που απαρτίζουν τον Συνδυασμό ΣΥΝ -ΠΟΛΙΣ ΠΑΠΑΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ είναι νέοι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, καταξιωμένοι επαγγελματικά, ο καθένας στον τομέα του, άφθαρτοι, με νέες ιδέες, ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά. 

 1. Ακουγόταν πως θα κατεβείτε με τον Ηλία τον Αποστολόπουλο τι άλλαξε και δεν κατεβήκατε;

Σας ευχαριστώ που με την ερώτησή σας, μου δίνετε την ευκαιρία, να ευχαριστήσω δημόσια τους υποψήφιους Δημάρχους κ.κ. Αποστολόπουλο, Τίγκα, Κανάκη, που μου έκαναν την τιμή να θέλουν να με συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιό τους.

Η επιλογή στο πρόσωπο του κ. Τούτουζα έγινε για τους λόγους που προανέφερα.

 1. Τι θα αλλάξτε στον δήμο μας αν εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος;

Για να γίνουν αλλαγές χρειάζεται πολιτική βούληση και θέληση την οποία διαθέτει ο Δημήτρης Τούτουζας.

Απαιτείται συλλογική δουλειά του Δημάρχου με τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες του Δήμου και αποφάσεις που επικυρώνονται από το δημοτικό συμβούλιο.

Έχω υπάρξει Αντιδήμαρχος καθαριότητος, περιβάλλοντος και πρασίνου, παιδείας και πολιτισμού. Εντεταλμένη σύμβουλος κηποθεάτρου Παπάγου. Αντιπρόεδρος σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπεύθυνη προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης. Μέλος ΔΣ ΔΟΚΜΕΠΑ, από το 2011 μέχρι σήμερα συμμετέχοντας ενεργά και κάνοντας προτάσεις για τα μέλη του ΚΑΠΗ και για τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου μας.

Η εμπειρία μου λοιπόν από τις θέσεις ευθύνης που μου έχουν ανατεθεί μέχρι σήμερα, με κάνουν να έχω άποψη και με αίσθημα ευθύνης, να μπορώ να κάνω προτάσεις για την βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας, όπως:

 • Η ανάγκη δημιουργίας νέων σχολικών κτιρίων και η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων.
 • Η βελτίωση και απρόσκοπτη χρήση των πεζοδρομίων.
 • Η δημιουργία χώρων στάθμευσης.
 • Η αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων του Δήμου.
 • Η βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους.
 • Το κυκλοφοριακό (διαμπερής κυκλοφορία).
 • Ελλιπής φωτισμός
 • Η προληπτική ιατρική στα σχολεία.
 • Τα θέματα υγείας στην Τρίτη ηλικία.
 • Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
 • Η δημιουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης κατά την διάρκεια όλου του έτους (ΚΔΑΠ) και (ΚΔΑΠ Μ.Ε.Α.) για παιδιά και ΑμΕΑ όλων των ηλικιών.

Επειδή πιστεύω ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες, θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια πιο ουσιώδη κοινωνική πολιτική, με έργα και όχι μόνο με εκδηλώσεις, με προτάσεις κυρίως για την στήριξη των ΑμΕΑ που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στο Δήμο μας. Είμαστε ένας δήμος εύρωστος οικονομικά, αλλά με τεράστιο έλλειμμα ευαισθησίας και βούλησης. Γιατί ποιο είναι το νόημα ενός ταμείου πλεονασματικού, όταν αυτό δεν εξυπηρετεί με σύνεση και σχεδιασμό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ΟΛΩΝ των δημοτών;

 1. Γιατί ο κόσμος να σας ψηφίσει;

Γιατί με Δήμαρχο τον Δημήτρη Τούτουζα, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα έχει ως ΑΠΟΣΤΟΛΗ του να υπηρετεί με αξιόπιστο και φιλικό τρόπο τους πολίτες, με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, άμεσα και σύντομα, με εντιμότητα και με όρους απόλυτης διαφάνειας ,εισάγοντας νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες με το μικρότερο δυνατό κόστος
τόσο για αυτόν, όσο και για τους πολίτες, χρησιμοποιώντας ολοένα και περισσότερο τις τεχνολογίες αιχμής και επενδύοντας σε διαρκή βάση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του. Το πρόγραμμα μας, θα υπηρετεί το όραμα μας για την πόλη μας.
Υπηρετεί τους στόχους μας που είναι:

 • η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών,
 • η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής,
 • η ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου
 • η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη «πράσινων» δράσεων ,
 • ο ενεργειακός προγραμματισμός,
 • η οικονομική και αειφόρος ανάπτυξη της πόλης,
 • η ανάδειξη του προαστιακού χαρακτήρα της πόλης μας και η αναβάθμιση της αισθητικής και της εικόνας του,
 • η ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών της πόλης σε συνδυασμό με την απλοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής
 • η βελτίωση των υποδομών της πόλης
 • η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας
 • η ενθάρρυνση για την ανάπτυξη της πόλης ως κομβικού προορισμού για επιχειρηματική δραστηριότητα,  για συμμετοχή στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, για δραστηριοποίηση στις αθλητικές του διοργανώσεις, αλλά και για αναψυχή.
 1. Γιατί αποφασίσατε να κατεβείτε υποψήφια σε αυτές τις εκλογές;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά, ξεκίνησε πριν χρόνια όπου κάθε φορά προσέφερα το καλύτερο των δυνάμεων μου. Δεν αρκεί να μένεις ικανοποιημένος από το επιμέρους αλλά πρέπει να βλέπεις και το σύνολο. Τη μεγάλη εικόνα, όπου ο πολίτης έχεις δύο επιλογές: να ασκεί κριτική και να εκφράζεται κάθε 4 χρόνια, ή να παρεμβαίνει στη λήψη αποφάσεων και να συμμετέχει ασκώντας επιρροή καταθέτοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

 Στο ερώτημα λοιπόν, ενεργός ή παθητικός πολίτης, η δική μου απάντηση παραμένει σταθερά: ενεργός, υπεύθυνος πολίτης.

Σε αυτό αν προσθέσετε, την αναγκαιότητα να υπάρξει στιβαρή δημοτική αρχή στην πόλη μας, τότε έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα του γιατί είμαι υποψήφια.

 1. Ποιο κενό έρχεται να καλύψει η δημοτική σας κίνηση;

 Το κενό του έργου!

Από την απελθούσα δημοτική αρχή μας χωρίζει η έλλειψη οράματος. Η αδυναμία να κάνουμε την πόλη μας αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων της, μια πόλη που όχι μόνο να ζεις αλλά και να την ζεις!

 1. Ποιες πολιτικές του παρελθόντος θέλει να αποφύγει η παράταξή σας;

Το κυρίαρχο στην παράταξη μας και στον επικεφαλής Δημήτρη Τούτουζα είναι η ύπαρξη οράματος & σχεδίου, προτάσεων κοστολογημένων και βούληση για

 α] τη προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής μας

β) τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλούς διαβίωσης.

γ) τη δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου, που θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στον πολίτη και ιδιαίτερα στον δημότη που έχει μεγαλύτερη ανάγκη

δ) την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης μας,

ε) την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της πόλης μας, μέσα από την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα της νέας δημοτικής αναπτυξιακής πολιτικής

 

Με λίγα λόγια, αυτό που θα αποφύγουμε είναι όπως είπα και στη προηγούμενη ερώτηση σας, την αδράνεια. Εμείς δεν ζητάμε την ψήφο των συμπολιτών μας για τους τίτλους. Όλοι στην παράταξη μας είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά. Αυτό όμως που μας ενώνει και χαλυβδώνει είναι η εκφρασμένη θέληση μας να προσφέρουμε στη πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, κάναμε παιδιά και οφείλουμε να βάλουμε τις βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

 1. Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που εντοπίζετε διαχρονικά στη λειτουργία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ποια προβλήματα θα μπορούσαν μέχρι στιγμής να είχαν βρει τη λύση τους;

Δεν θα σταθώ στο παρελθόν. Προτιμώ να μιλήσω για λύσεις και προτάσεις.

Όπως προανέφερα, τα δυο πιο σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας, είναι τα πεζοδρόμια και η στάθμευση.

Όσον αφορά στην στάθμευση, είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε χώρους ιδιαίτερα κοντά στην Μεσογείων που δημιουργούνται και τα περισσότερα προβλήματα.

Όσον αφορά στα πεζοδρόμια, είμαι λάτρης των πεζοδρομιών που θα είναι άνετα και ασφαλή στην διέλευση πεζών.  Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα πεζοδρόμια για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι τις ομορφιές του δήμου μας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε διάφορες πόλεις και θα είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες όταν αναλάβουμε την διοίκηση του δήμου.

Σχετικά με το γήπεδο ποδόσφαιρου του Παπάγου, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει για την κατασκευή του τεχνητού χλοοτάπητα με συγχρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παπάγου Χολαργού . Από την στιγμή που εγκρίθηκε από το δασαρχείο είναι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του.

Το δημοτικό καφέ στο άλσος  του Χολαργού ήταν ένα όραμα της διοίκησης του Δημήτρη Νικολάου το οποίο το αγκάλιασαν οι δημότες μας αλλά από το 2010 και μετά δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει σωστά. Είμαστε υπέρμαχοι της λειτουργίας του για όλο τον χρόνο και θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η δημιουργία ανοικτού θεάτρου στο Νταμάρι είναι στα σχέδιά μας ως κάτι το διαφορετικό και εναλλακτικό με σεβασμό στο ήδη πολύ επιτυχημένο φεστιβάλ στο κηποθέατρο Παπάγου.

Για το κολυμβητήριο, περιμένουμε να ξεκαθαρίσει η οριοθέτηση της κόκκινης γραμμής στο Νταμάρι για να υλοποιηθεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί στα τέλη του 2010.

Όσον αφορά στην ανάπλαση του παραδρόμου της Μεσογείων καθότι είναι η βιτρίνα του δήμου μας θα είναι από τις πρώτες μας ενέργειες.

Για την διευθέτηση και την ανάπλαση της Ναυαρίνου θα ενταχθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κυκλοφοριακής μελέτης.

Στο ζήτημα της χωροθέτησης των κάδων απορριμμάτων είναι υποχρέωση όλων των Δήμων να κάνουν μελέτη και αυτοψία και να γίνεται ορθολογική κατανομή αυτών βάση μελέτης και αύξηση των κάδων όπου κρίνεται αναγκαίο.

Βέβαια τα ζητήματα δεν είναι μόνο αυτά για τον Δήμο μας αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα σημαντικά. Εμείς ως παράταξη, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας το επόμενο χρονικό διάστημα το οποίο θα είναι απόλυτα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο.

 1. Φοβάστε την απλή αναλογική των επερχόμενων εκλογών;

 

Φοβάμαι ότι η αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε μια περίοδο δυσλειτουργίας και αναστάτωσης. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, αλλά νομίζω ότι οι ατέλειες του νόμου και ο προσανατολισμός του θα έχουν συνέπειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για την ανάπτυξη των πόλεων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, στα θετικά μπορώ να συμπεριλάβω την περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιτακτική ανάγκη σύγκλησης και συνεργασίας, αρκεί να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός που προϋποθέτει αλληλοσεβασμό και ειλικρινή συνεργασία χωρίς μικρότητες και πολιτικές σκοπιμότητες για την εύρυθμή λειτουργία του δήμου προς όφελος των συνδημοτών μας.

 1. Αν κοιτούσατε τους ψηφοφόρους σας στα μάτια τι θα τους λέγατε;

Μα τους κοιτάω κάθε μέρα, όπου και αν βρίσκομαι και μοιραζόμαστε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας για το αύριο.

Καταθέτοντας την εμπειρία μου τις γνώσεις μου και κυρίως την αγάπη για τον τόπο μου, την όρεξη για δουλειά, την σοβαρότητα και την επιμονή μου, τους ζητώ να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Και τους λέω πάντα το ίδιο: επιλέξτε τον Δήμαρχο και την ομάδα του που έχει προτάσεις, λύσεις και το κυριότερο, Μπορεί και θέλει να δουλέψει για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης μας, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Βιογραφικό 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΝΑ) ΡΕΤΣΙΝΙΑ – ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κόρη του Ταξίαρχου ε.α. Κωνσταντίνου Ρετσινιά, Επίτιμου Αντιδημάρχου πρώην Δήμου Παπάγου. Έγγαμος Συνταξιούχος τραπεζικός Ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στο Χολαργό (2004-2010). Εκλέχθηκα για πρώτη φορά, στις εκλογές του 2010, ως δημοτική σύμβουλος και διετέλεσα: – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου – Περιβάλλοντος. Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, – Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Παπάγου – Χολαργού. – Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. – Υπεύθυνη προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης. – Αντιπρόεδρος Φεστιβάλ Κηποθεάτρου Παπάγου, Δήμου Παπάγου – Χολαργού. – Μέλος επιτροπής δημιουργίας της ΚΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΤΗ. – Τακτικό μέλος Οικονομικής Επιτροπής. – Από το 2011 μέχρι σήμερα, τακτικό μέλος ΔΣ ΔΟΚΜΕΠΑ. – Πρώην Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΠ. – Μέλος πολιτιστικών και φιλανθρωπικών συλλόγων. – Εθελοντής αιμοδότης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments