Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική Κοινωνικά Έφυγε ο Δημοσθένης Σκάρλος ογκολόγος από τον Χολαργό

Έφυγε ο Δημοσθένης Σκάρλος ογκολόγος από τον Χολαργό

Έφυγε ο Δημοσθένης Σκάρλος οικολόγος από τον Χολαργό
Έφυγε ο Δημοσθένης Σκάρλος οικολόγος από τον Χολαργό

Έφυγε ο Δημοσθένης Σκάρλος οικολόγος από τον Χολαργό

Το τελευταίο αντίο είπαν γνωστοί, φίλοι και απλός κόσμος στον γνωστό ογκολόγο από τον Χολαργό Δημοσθένη Σκάρλο σήμερα 12 το μεσημέρι στην εκκλησία του Χολαργού στην Φανερωμένη.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στον Χολαργό και στους γύρο δρόμους υπήρχε φοβερή κίνηση,ενώ να αναφέρουμε πως είχε πάρα πολύ κόσμο στην κηδεία του.

Ο γνωστός ογκολόγος Δημοσθένης Σκάρλος, έφυγε ύστερα από σοβαρή ασθένεια.

Ο Δημοσθένης Σκάρλος ασχολήθηκε με όλους τους συμπαγείς όγκους αλλά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, τον καρκίνο των ωοθηκών και τον καρκίνο του μαστού.

Υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής Ογκολογίας και δάσκαλος πολλών από τους σημερινούς διακεκριμένους ογκολόγους της χώρας.

Γεννήθηκε στην Άρτα. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1973 και την ειδικότητα της Παθολογίας το 1978. Το 1981 ανακυρήχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1988 Επίκουρος Καθηγητής.

Από το 1974 εως το 1981 εργάστηκε στο ΝΙΜΙΤΣ, ενώ τα επόμενα δυο χρόνια μετεκπαιδευτηκε στα Ογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων St Bartholomew’s, Guy’s και Royal Morsden στο Λονδίνο. Εκεί ασχολήθηκε ερευνητικά με την Ανοσολογία (μονοκλωνικά αντισώματα).
Από το 1983 εως το 1985 εργάστηκε ως Επιμελητής Α στο Νοσκομείο ΝΙΜΙΤΣ και από το 1985 εως το 1986 στον «Άγιο Σάββα».
Από το 1986 εως το 1997 διετέλεσε Δ/ντης της Γ’ Παθολογικής–Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «’Αγιοι Ανάργυροι». Υπήρξε καθοριστική η συμβολή του στην μετατροπή των «Αγίων Αναργύρων» από «ξενώνα», που ήταν τότε, σε σύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο.

Από το 1998 εως πρόσφατα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, ενώ είχε πλούσιο συγγραφικό έργο και πολλαπλές συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, πρόεδρος της Εταιρείας Δεικτών Καρκίνου και Στοχευμένης Θεραπείας και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Διαδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος.

Έργο ζωής υπήρξε για τον ίδιο, η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογικής Ομάδα (HeCOG), της οποίας υπήρξε συνιδρυτής με τους Γιώργο Φούντζηλα, Πάρι Κοσμιδη και Νίκο Παυλίδη. Η συνεισφορά της Εταιρείας στην Ογκολογική Έρευνα στην Ελλάδα είναι γνωστή και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments