Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αρχική Πολιτιστικά Διάλεξη από τον Νίκο Σιδέρη «Σχολείο - Παιδί - Οικογένεια: Το τρίγωνο...

Διάλεξη από τον Νίκο Σιδέρη «Σχολείο – Παιδί – Οικογένεια: Το τρίγωνο των Βερμούδων;»

Διάλεξη από τον Νίκο Σιδέρη «Σχολείο – Παιδί – Οικογένεια: Το τρίγωνο των Βερμούδων;»

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Η διάλεξη με θέμα «Σχολείο – Παιδί – Οικογένεια: Το τρίγωνο των Βερμούδων;», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου & ώρα 19:00.Είσοδος Ελεύθερη.

Το παιδί σχολικής ηλικίας αναπτύσσεται στο πεδίο τομής της οικογένειας, της σχολικής κοινότητας και της προσωπικής του υποκειμενικότητας. Η πορεία της ανάπτυξής του εξαρτάται καθοριστικά από τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, από τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής κοινότητας και τη θέση του παιδιού μέσα σε αυτήν, καθώς και από το πώς εσωτερικεύει το παιδί την εμπειρία του από την παράλληλη ένταξή του σε αυτά τα δύο συστήματα.

Η εναρμόνιση μεταξύ σχολείου και οικογένειας μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά ως ευεργετικός παράγοντας για την καλλιέργεια της προσωπικότητάς του. Ενώ οι ασυμφωνίες και, πολύ περισσότερο, οι συγκρούσεις μεταξύ σχολείου και οικογένειας μπορούν να έχουν μείζονες και ελάσσονες, επίκαιρες και απώτερες, αρνητικές συνέπειες για το παιδί και για όλους.

Ο ομιλητής θα εκθέσει τις βασικές ιδέες που ευνοούν την εναρμόνιση μεταξύ οικογένειας, σχολείου και παιδιού στη σημερινή Ελλάδα.

Ο Νίκος Σιδέρης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο μας και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments