Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Αρχική Αποστολόπουλος Ηλίας ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ

Ο κ. Τίγκας συνεχίζει να αγνοεί τα βασικά για τον Δήμο μας και την λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Αγνοεί παντελώς τον τρόπο λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης στον χώρο της Λ. Κατεχάκη. Μια εγκατάσταση που με την έναρξη λειτουργίας της το 2011 επέφερε μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας κατά 15%.

Μια εγκατάσταση που λειτουργεί χωρίς οχλήσεις από το 2011 και συνέβαλε και στην περαιτέρω μείωση των τελών που πραγματοποιήσαμε το 2018, σε ποσοστό 10%, με αποτέλεσμα οι δημότες μας στην Κοινότητα Παπάγου από 2,35 ευρώ/τμ να πληρώνουν 1,80 ευρώ/τμ.

Στο πλαίσιο της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας,ως διοίκηση προχωρήσαμε στη σύνταξη του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, ήδη από το 2015, ενώ με την εκπόνηση του νέου περιφερειακού σχεδιασμού και την προώθηση των πράσινων σημείων αλλά και της κομποστοποίησης αναζητήσαμε διαδημοτικές συνεργασίες και υποβάλλαμε ως Δήμος πρόταση χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκ. ευρώ ώστε στον ίδιο χώρο εκτός της Μεταφόρτωσης να λειτουργήσει κεντρικό πράσινο σημείο ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και μονάδα κομποστοποίησης πράσινων υπολειμμάτων (κλαδέματα, φύλλα κτλ).

Όσον αφορά στη «μυστικότητα» που αναφέρει ο κ. Τίγκας να του ξαναθυμίσουμε ότι πραγματοποιήθηκε διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο εκπόνησης του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων,στην οποία συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας (είναι ενδεικτικό ότι 1.650άτομα έχουν ενημερωθεί για το θέμα μέσω της ιστοσελίδας του δήμου)και κατόπιν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, με την 101/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή – μεταξύ άλλων – αιρετών και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτών του Δήμου μας που διαθέτουν αντίστοιχη εξειδίκευση και γνώση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου 2016, το θέμα συζητήθηκε ενδελεχώς και η πρότασή μας μάλιστα έτυχε ευρύτατης υποστήριξης από τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων εκτός από δύο, ο ένας από τους οποίους ήταν ο κ. Τίγκας (από τους 27 παρόντες ψήφισαν το θέμα οι 25).

Και βέβαια ο κ. Τίγκας πολύ καλά γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μια σειρά άλλων μελετών που εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία της εγκατάστασης χωρίς οχλήσεις.

Επίσης πολύ καλά γνωρίζει ότι οι χρήσεις και ο σχεδιασμός για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή, είναι συμβατά με την λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης. Είναι σαφές ότι οκ. Τίγκας ονειρεύεται χωματερή, αδυνατώντας να κατανοήσει τους απλούς όρους και έννοιες στην νέα πραγματικότητα για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων μας, τη στιγμή που ήδη 450 νοικοκυριά του Δήμου μας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οικιακήςκομποστοποίησης με κομποστοποιητή μέσα στον κήπο τους, λειτουργώντας με βάση τα λεγόμενα του κ. Τίγκα 450 χωματερές εντός του αστικού ιστού.

Ευτυχώς, οι πολίτες καταλαβαίνουν και κατανοούν περισσότερα από τον κ. Τίγκα.

Εμείς δεν είπαμε ότι θα φτιάξουμε χωματερήστο συγκεκριμένο σημείο, και δεσμευόμαστε ότι δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ.

Τέλος να του εξηγήσουμε τι σημαίνει χωματερή και τι σημαίνει σταθμός μεταφόρτωσης, γιατί όπως φαίνεται δεν το έχει καταλάβει ακόμα.

«Χωματερή» είναι ο τόπος όπου ρίχνονται τα απορρίμματα και παραμένουν εκεί, ενώ

ως “Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)” καλούνται οι σταθμοί όπου τα απορρίμματα μεταγγίζονται από τα απορριμματοφόρα σε ειδικά κλειστά οχήματα (container/κιβωτάμαξες) και μεταφέρονται σε μονάδες επεξεργασίας ή τελικής διάθεσης.

 

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments