Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αρχική Δημοτικά Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού για το Μακεδονικό

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού για το Μακεδονικό

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού για το Μακεδονικό
Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού για το Μακεδονικό

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού για το Μακεδονικό

Δείτε τι γράφει ο Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος για το ζήτημα του Μακεδονικού… Ο μόνος δήμαρχος που έχει πάρει θέση γι’ αυτό το θέμα…

Μακεδονικό ζήτημα, η θέση μου.

Έχω τη συνήθεια πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση ή θέση να αξιολογώ ο ίδιος προσωπικά και να μελετώ τα πραγματικά στοιχεία.
Το ίδιο έπραξα και για το θέμα της διμερούς συμφωνίας της χώρας μας με το κράτος των Σκοπίων. Με τη δημοσιοποίηση του συνολικού κειμένου της συμφωνίας, αναζήτησα και μελέτησα και τις είκοσι σελίδες της συμφωνίας.
Θα ξεπεράσω το θέμα της ονομασίας για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει, και θα αναφερθώ σε άλλα στοιχεία της συμφωνίας παραθέτοντας και τα αντίστοιχα άρθρα.
«Η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική» (άρθρο 1.3β)
«Η επίσημη γλώσσα θα είναι η Μακεδονική γλώσσα» (άρθρο 1.3γ)
«Η Ελλάδα να μην αντιταχθεί στην υποψηφιότητα ή την ένταξη του Δεύτερου Μέρους … σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς Οργανισμούς και θεσμούς…» (άρθρο 2.1)
«Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά» (άρθρο 7)
«Η Επιτροπή θα εξετάσει και εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια…» (άρθρο 8.5)
«Οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες». (άρθρο 20.9)
Αξιολογώντας τα παραπάνω, θεωρώ ότι πρόκειται για μια ετεροβαρή συμφωνία με αμετάκλητο μάλιστα χαρακτήρα η οποία επιχειρεί ουσιαστικά να ξαναγράψει την Ιστορία. Η Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και του Ελληνικού Έθνους, τα θεμέλια δηλαδή του Δυτικού Πολιτισμού, νομίζω ότι δεν επιτρέπουν ακροβατισμούς.
Η αναφορά και μόνο στο άρθρο 7 της συμφωνίας όπου ουσιαστικά δίνεται το «δικαίωμα» σε κάθε χώρα να έχει μια δική της θεώρηση για τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας», αποδεικνύει το σαθρό και ανιστόρητο συνάμα χαρακτήρα της.
Ως Έλληνες οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά την Ιστορία μας και την εξυπηρέτηση συγκυριακών πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Ο παγκόσμιος θαυμασμός και σεβασμός στο Ελληνικό Έθνος εδράζεται στην Ιστορία του και στη συμβολή του στην εξέλιξη του κόσμου.
Δεν αρμόζει στη γενιά μας μια τέτοια συμφωνία.
Γι αυτό, λοιπόν, αύριο Σάββατο 16/6/2018 θα είμαι στο Σύνταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments