Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Μην Τολμήσετε Γήπεδο στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Γουδί”

Μην Τολμήσετε Γήπεδο στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Γουδί”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥΑνακοινώθηκαν  από την κυβέρνηση πέντε παρεμβάσεις, από τις οποίες η μια αφορά τον Παναθηναϊκό και την δημιουργία νέας έδρας στο Γουδί. Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην έκταση πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

Η νέα χωροθέτηση του γηπέδου, κατά την κυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση και την ανάπλαση της έκτασης που τώρα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Μην Τολμήσετε Γήπεδο στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Γουδί”

Το σχεδιαζόμενο γήπεδο βρίσκεται στην καρδιά:

  • Των τεσσάρων Νοσοκομείων ήτοι, Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς», 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
  • Του Μητροπολιτικού Πάρκου «Γουδί» που βάλλεται πανταχόθεν επί πολλά χρόνια.
  • Της ζώνης προστασίας του Υμηττού.
  • Της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, περιοχής αμιγούς κατοικίας.

 

Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους κατοίκους της περιοχής, δηλαδή του τότε Δήμου Παπάγου αλλά και των πέριξ Δήμων που πλήττονταν Χολαργού και Ζωγράφου. Όμως  από  το 2004 πιστεύαμε ότι το θέμα είχε κλείσει οριστικά και δεν θα γινόταν το γήπεδο στο Γουδί.

 

Είναι γνωστές στους περισσότερους των κατοίκων οι μαζικές κινητοποιήσεις των παραπάνω Δήμων, κινήσεις που έγιναν με τη σθεναρή στήριξη και καθαρή στάση των τότε Δημάρχων, Βασίλη Ξύδη – Παπάγου, Δημήτρη Νικολάου – Χολαργού και Γιάννη Καζάκου – Ζωγράφου.

Μεγάλη ανησυχία όμως μας προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αποστολόπουλου:

  • Που από τη μια καλεί τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για να συζητήσουν τρόπο αντίδρασης.
  • Από την άλλη εκδίδει ανακοίνωση (καθησυχαστική), ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού για λόγους νομιμότητας δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί.
  • Δεν ενημερώνει το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του οποίου ο Δήμος μας είναι από τα ιδρυτικά μέλη, γι αυτό το μείζονος σημασίας θέμα.
  • Δημοσιεύματα τον φέρουν να είναι θετικός στην κατασκευή του γηπέδου(menoume xolargo 16-3-2017).

Φυσικά αυτά τα περί νομιμότητας είναι λόγια του αέρα καθόσον όλοι ξέρουμε ότι οι νόμοι στην Ελλάδα  εφαρμόζονται ή τροποποιούνται κατά το δοκούν και ανάλογα με τη σκοπιμότητα που υπηρετούν.

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να μην επιθυμεί την κατασκευή του γηπέδου στο Γουδί και να μην έχει άλλες δεύτερες σκέψεις.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς συνδημότες μας, ότι η παράταξη μας σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει  να ανατραπεί η οικολογική ισορροπία σε βάρος της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας και αν χρειαστεί θα δώσουμε δυναμικούς αγώνες.

Η στάση μας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την εκτίμηση μας στο συμπαθέστατο σωματείο και τους φίλους του Παναθηναϊκού που τόσα έχει προσφέρει στον Ελληνικό αθλητισμό, όμως ειλικρινά πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλες λιγότερο επώδυνες λύσεις.

Καλούμε τον Δήμο να αντισταθεί σθεναρά στην απαράδεκτη αυτή πρόταση και να μην συμβιβαστεί έναντι οιουδήποτε τιμήματος.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια παρέμβαση που θα υπονομεύσει το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού και του μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε  μια μεγάλη περιοχή αμιγούς κατοικίας. Ο Υμηττός είναι ο κήπος και το οξυγόνο όλων μας και έχουμε υποχρέωση να τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και θα το κάνουμε όλοι μαζί Πολίτες και Δημοτικές παρατάξεις.

 

Μην Τολμήσετε Γήπεδο στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Γουδί”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments