Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Κώστας Τίγκας: Να μην τολμήσει να αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη

Κώστας Τίγκας: Να μην τολμήσει να αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη

Κώστας Τίγκας: Να μην τολμήσει να αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη
Κώστας Τίγκας: Να μην τολμήσει να αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη

Κώστας Τίγκας: Να μην τολμήσει να αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη

Πριν από λίγες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), οργάνου που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, αύξησε την τιμή των απορριμμάτων που μεταφέρουν οι Δήμοι καθημερινά στις εγκαταστάσεις της Φυλής από 44 ευρώ ανά τόνο σε 49 ευρώ ανά τόνο.

Η αύξηση είναι ύψους 11,36 % και θα ισχύσει και για το τονάζ των προηγούμενων μηνών δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2018.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Κώστας Τίγκας, αντέδρασε άμεσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5 Ιουνίου 2018, πρότεινε  στο Δήμαρχο να στείλει επιστολή που να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αύξηση είναι απαράδεκτη και ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Να επισημάνουμε ότι και άλλοι Δήμοι της Αττικής έχουν ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο αντίδρασης.

Δυστυχώς, η απάντηση του Δημάρχου κ. Αποστολόπουλου ήταν ότι αυτό είναι δουλειά των συνδικαλιστικών οργάνων και ότι εμάς δεν θα μας ακούσει κανείς.

Για ακόμη μία φορά έδειξε αδιάφορος προς τα πραγματικά προβλήματα της πόλη μας.

Ο Κώστας Τίγκας δήλωσε σχετικά: «Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή των απορριμμάτων.

Αν η Περιφέρεια Αττικής απέτυχε στη διαχείριση των οικονομικών των απορριμμάτων πρέπει η ίδια να βρει λύση στο πρόβλημα.

Ας καλύψει το κόστος που προκύπτει από το υπάρχον ταμειακό υπόλοιπο των 44 εκατ. ευρώ του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Εάν ο Δήμος μας τελικά καταφύγει στην εύκολη λύση, δηλαδή στην αύξηση των Δημοτικών Τελών τότε για ακόμη μία φορά θα έχει πράξει ένα τραγικό σφάλμα που θα πλήξει όλους τους δημότες.

Για εμάς αυτό είναι απαράδεκτο».

Καλούμε και πάλι δημόσια το Δήμαρχο να μην διοικεί “κρυπτόμενος” και απαθής και να αντιδράσει άμεσα απορρίπτοντας την αύξηση τιμής για τα Απορρίμματα.

Παράλληλα τον προειδοποιούμε ότι αυτό που με τόσο κόπο και επιμονή επιτύχαμε δηλαδή τη μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 10% στον Παπάγο και 5% στον Χολαργό για το έτος 2018, δεν θα του επιτρέψουμε να το καταστρέψει με την απραξία του.

Θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο.

Και μεταφέροντας τη φωνή και την αγανάκτηση χιλιάδων δημοτών, θέλουμε να μεταφέρουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή:

            Μη διανοηθείτε να κάνετε καμία Αύξηση Δημοτικών Τελών.

 

                                                                         Κώστας Τίγκας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments