Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Αρχική Δημοτικές Παπάγου - Χολαργού Κώστας Τίγκας ΄΄ Για την πόλη που μας αξίζει'' : Αδέσποτα ζώα...

Κώστας Τίγκας ΄΄ Για την πόλη που μας αξίζει” : Αδέσποτα ζώα και φροντίδα

Κώστας Τίγκας ΄΄ Για την πόλη που μας αξίζει” : Αδέσποτα ζώα και φροντίδα

Ο σεβασμός και η προστασία των ζώων, η προάσπιση των δικαιωμάτων τους, η ελευθερία και η ευζωία τους αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Ο Δήμος συντρέχει στη φροντίδα του ζωικού πληθυσμού του, σχεδιάζοντας τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων και τη φροντίδα τους.

Οι Δεσμεύσεις μας:

• Αύξηση και συνετή διαχείριση του κονδυλίου για τα αδέσποτα ζώα. Εξασφάλιση πόρων από την Περιφέρεια.

• Κάθε νέο αδέσποτο καταχωρείται στο αρχείο του Δήμου με την συμπλήρωση ειδικής καρτέλας και θα σημαίνεται με microchip όπως προβλέπει ο Νόμος.

• Οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι πρέπει να παρουσιάσουν απογραφή με τα υπό προστασία τους ζώα, είτε ενταγμένα σε χώρους, είτε φιλοξενούμενα.

• Μέριμνα για τις γάτες με στειρώσεις, ιδιαίτερα σε γειτονιές που ο πληθυσμός τους είναι αυξημένος. Υποχρεωτική σήμανση στις στειρωμένες με κομμένο άκρο του αυτιού (διεύθυνση – σήμανση).

• Δημιουργία ομάδας εθελοντών με καθήκοντα:
-Μεταφορές ζώων σε κτηνιατρεία.
-Έλεγχος στις χρεώσεις των συνεργαζομένων κτηνιατρείων.
-Έλεγχος για την ευζωία των αδέσποτων μετά την περίθαλψη τους είτε υιοθετούνται είτε φιλοξενούνται.

• Προώθηση υιοθεσιών μέσω Internet σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους.

• Βοήθεια σε δημότες ασθενείς και αναξιοπαθούντες με τα κατοικίδια ή αδέσποτα που αφήνουν μόνα.

• Οι εθελοντές αναφέρονται απευθείας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και λαμβάνουν πιστοποίηση εθελοντισμού από τον Δήμαρχο για να εμπλουτίζουν το Βιογραφικό τους.(Ημερίδες βράβευσης εθελοντών, ζώων, δασοπροστασίας κλπ).

• Ο ραγδαίος ρυθμός της αύξησης των ιδιοκτητών σκύλων στον Παπάγου και το Χολαργό καθιστά εντελώς ακατάλληλα τα ήδη υπάρχοντα δύο μικρά σκυλοπάρκα. Ήδη λειτουργεί άτυπο και μη ασφαλές σκυλοπάρκο στο Νταμάρι. Στα πλαίσια της ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου, θα δημιουργηθούν χώροι περιπάτου, χώροι άθλησης και χώροι εκδηλώσεων.

• Συνεργασία με όλα τα καταστήματα και επιχειρήσεις του Χολαργού που δουλεύουν με ζώα, είτε κτηνιατρεία, είτε pet-shops, είτε groomers. Στήριξη των επαγγελματιών με αντίστοιχη στήριξη των επαγγελματιών στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα του Δήμου (ειδικές τιμές, προώθηση υιοθεσιών, εκπτωτική κάρτα Δημότη).

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ. ΤΑΪΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΩΝ ΣΚΥΛΟΥ. ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΥΛΟΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ. ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.
Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments