Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχική Κοινωνικά Καταγγελία και Κατάργηση του Μαθήματος για τις Έμφυλες Ταυτότητες!

Καταγγελία και Κατάργηση του Μαθήματος για τις Έμφυλες Ταυτότητες!

Στις 16 Οκτ. 2017 ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνοντας την Κατάργηση του Μαθήματος για τις  «Έμφυλες Ταυτότητες»!

Το κείμενο έχει ως εξής:

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας,

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μόρφωση είναι δύναμη και αναγκαία προϋπόθεση για την πρόοδο και τις σπουδές που ο καθένας οραματίζεται. Επομένως υπάρχει πολύ μεγάλη ευαισθησία από τους γονείς αλλά και την κοινωνία γενικότερα για τις παρεχόμενες στα σχολεία μας γνώσεις.

Με βάση αυτή ακριβώς την ευαισθησία μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για  το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. Πρωτ.Φ20.1/220482/Δ2/23.12.2016 Εγκυκλίου με θέμα: «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Εμφύλων Ταυτοτήτων».

Στην ενότητα «Έμφυλες Ταυτότητες» οι επιμέρους θεματικές ενότητες αναφέρονται: «1. Σωματικές αλλαγές στην Εφηβεία, 2. Βιολογικό και Κοινωνικό φύλο, 3. Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα και 4. Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών». Στις θεματικές που αφορούν γονείς και εκπαιδευτικούς, αναφέρονται εκτός  των άλλων και οι θεματικές: «σεξουαλικός προσανατολισμός και ανθρώπινα δικαιώματα», «η ομοφοβία και η τρανσφοβία στην κοινωνία και το σχολείο».

Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, άρα και εκείνους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ωστόσο αντιτιθέμεθα στην διαφήμιση της πρόωρης έναρξης σεξουαλικών σχέσεων καθώς και των διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων που μπορεί να μπερδέψει ή να αποπροσανατολίσει τα παιδιά.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

 

Η θέση του Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα και των στελεχών της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης είναι ξεκάθαρη και είναι αρνητική απέναντι στην Εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Γαβρόγλου.

 

Προτείνουμε το θέμα να συζητηθεί προ Ημερησίας Διατάξεως και να αποφασίσουμε τα παρακάτω:

 

Να ζητήσουμε την κατάργηση της εγκυκλίου υπ΄αρ.      Φ 20.1/ 220482/ Δ2/ 23.12.2016 , που απευθύνεται στα Γυμνάσια όλης της χώρας και επιβάλει τη διδασκαλία της «Θεματικής Εβδομάδας» με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» και να εκφράσουμε την κάθετη και απόλυτη αντίθεσή μας όσον αφορά στον τρίτο θεματικό άξονα με τίτλο «Έμφυλες Ταυτότητες» για ουσιαστικούς, ηθικούς  και νομικούς λόγους.

Αναμένουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments