Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική Κοινωνικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) όλη Μέρα Για ουσιαστική στήριξη της...

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) όλη Μέρα Για ουσιαστική στήριξη της οικογένειας


k.d.a.p.Όμως ο Δήμος έχει Όραμα;

Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, μια αποτελεσματική Δημοτική Αρχή, μια Δημοτική Αρχή που ενδιαφέρεται ειλικρινά και ουσιαστικά για τους δημότες της, θα πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει σε καίρια ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ένας από τους τομείς τέτοιων δράσεων είναι η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δράση αυτή όταν γίνεται ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Πρόκειται για μια δράση συμπληρωματική της σχολικής λειτουργίας, με επέκταση του ωραρίου και εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ λειτουργεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων από το μεσημέρι έως το βράδυ, ενώ το καλοκαίρι από το πρωί έως αργά το βράδυ. Στο Δήμο μας λειτουργεί ΚΔΑΠ από τα μέσα Ιουνίου έως το τέλος Ιουλίου.

k.d.a.p. 1

 

Έτσι δίνεται, η δυνατότητα στα παιδιά, να ενισχύσουν δημιουργικά το απόγευμά τους, αλλά και στις ωφελούμενες μητέρες να είναι σίγουρες ότι τα παιδιά τους αποκτούν πρόσθετες δεξιότητες σε ασφαλή χώρο. Το τρίτο όφελος, είναι η αύξηση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και η μείωση της ανεργίας.

Σκοπός της λειτουργίας των ΚΔΑΠ με αυτό το ωράριο, είναι η «δημιουργική απασχόληση παιδιών, για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων».

Επομένως, οι μαθητές ηλικίας 5 – 12 ετών που φοιτούν στα ΚΔΑΠ, μπορούν να απασχοληθούν σε σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Δήμο. Για παράδειγμα, υπάρχουν παιδαγωγικές ενασχολήσεις με επίβλεψη για την πρόοδο στο σχολείο, θεατρικό παιχνίδι, αλλά και «άνοιγμα» σε δραστηριότητες μουσικές και αθλητικές. Οι μουσικές αφορούν σε εκμάθηση κάποιων οργάνων, ενώ οι αθλητικές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ.

Το κόστος λειτουργίας είναι μηδενικό, για τις μητέρες που επιλέχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής Ζωής». Υπάρχουν όμως και παιδιά, οι γονείς των οποίων δεν επελέγησαν ή δεν υπέβαλλαν αίτηση, αλλά διάλεξαν να πληρώσουν, ένα ποσό που είναι πάρα πολύ μικρό. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι σε άλλους Δήμους το ποσό αυτό είναι της τάξεως των 13 – 20 Ευρώ  το μήνα.

         Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης επισημαίνουν τη σημασία της λειτουργίας του ΚΔΑΠ όλο το χρόνο που θα  έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των οικογενειών, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών και την αύξηση της απασχόλησης.

Κύριε Δήμαρχε,

Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου σήμερα είναι πολύ λίγη και δεν εξαντλείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Δημοτική Ιματιοθήκη. Χρειάζονται και άλλες πραγματικά πρωτοπόρες Κοινωνικές Δομές, όπως το Κοινωνικό Εστιατόριο, ο Ξενώνας Αστέγων, τα δωρεάν γεύματα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και η δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Μην εφησυχάζετε, αποφασίστε να δημιουργήσετε δράσεις, για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας και προωθήστε:

«Μια  ανοιχτή κοινωνία  αλληλεγγύης

προς όφελος της ανήμπορης κοινωνίας».

 

Δέσμευσή μας

Θα το κάνουμε πραγματικότητα εμείς εάν δεν θελήσετε να το

κάνετε εσείς ως παρούσα Δημοτική Αρχή.

 

Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

 

 

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων

ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος

ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου

 

Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας

Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ελευθέριος Πέππας

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments