Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Η UNESCO Τίμησε τον Κώστα Τίγκα για το Έργο...

Η UNESCO Τίμησε τον Κώστα Τίγκα για το Έργο του στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 σε μια λαμπρή τελετή στο κατάμεστο Δημαρχείο της ιστορικής Σαλαμίνας έγινε για 33η χρονιά  η ετήσια  βράβευση προσωπικοτήτων από την UNESCO, με την απονομή των Χρυσών Μεταλλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βεργίνας. Μεταξύ των δώδεκα τιμηθέντων από την Ελλάδα και τη λοιπή Ευρώπη ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας, που τιμήθηκε για το έργο του στο Σύνδεσμο, αλλά και τη γενικότερη κοινωνική του προσπάθεια για την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών.

Η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», έγινε από τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργο Μαρωνίτη, αλλά και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ντίνο Κουμπάτη. Ήταν για τον Πρόεδρο αλλά και το Σύνδεσμο, μια  πολύ σημαντική και μοναδική τιμή.

Μιλώντας στους παρευρεθέντες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας, τόνισε ότι η Σαλαμίνα είναι ένας από τους σημαντικότατους σταθμούς στην ιστορία του Έθνους μας, αλλά και του Δυτικού κόσμου. Ο σημερινός ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι θεμελιωμένος στις αρχές και στα ιδεώδη που δημιούργησαν οι Σαλαμινομάχοι, Προμαχούντες των Ελλήνων. Ο αγώνας τους οδήγησε σε μια ελεύθερη κοινωνία και πολιτεία, μια κοινωνία και μια πολιτεία με αρχές και υγιείς θεσμούς.

 

Ακολούθως παρουσίασε ένα μέρος αυτού του έργου, για το οποίο βραβεύθηκε. Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ,  είναι ένα ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, το οποίο φιλοξενεί και περιθάλπει αυτή την περίοδο 92 άτομα με νοητική υστέρηση.

 

Επεσήμανε ότι φιλοσοφία μας είναι η παροχή εξατομικευμένων  και ποιοτικών υπηρεσιών σε κάθε ΑμεΑ, με σκοπό αφενός την κοινωνικοποίηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, αφετέρου την καλλίτερη δυνατή υποστήριξη των σκληρά δοκιμαζόμενων οικογενειών τους.

 

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργο Μαρωνίτη, αλλά και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ντίνο Κουμπάτη που μας διέκριναν μεταξύ των τόσων φορέων και ετίμησαν το Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ και τον Πρόεδρό του Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments