Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Αρχική Παπάγου  "Επτά Επί Θήβας" του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου

 “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου

 “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Τετάρτη 30  Αυγούστου

 “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου

Από το Κ.Θ.Β.Ε

Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα είναι το θέμα των «Επτά επί Θήβας».

Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη.

Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας.

Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης.

O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη.

Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση, σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνικά – κοστούμια: Κέννυ Μακλέλλαν, μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, χορογραφία – κίνηση: Έντι  Λάμε.

Παίζουν: Γιάννης ΣτάνκογλουΓιώργος ΚαύκαςΑλέξανδρος ΤσακίρηςΚλειώ – Δανάη ΟθωναίουΙώβη ΦραγκάτουΓιώργος Παπανδρέου. Χορός: Λουκία ΒασιλείουΜομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος κά.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 15€  Προπώληση:12€   Κάρτα δημότη/Φοιτητικό/Άνω των 65/ : 10€  ΑμεΑ και συνοδοί: 8€

 “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου, “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου,  “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου,  “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου,  “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου  “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου  “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου  “Επτά Επί Θήβας” του Αισχύλου την Τετάρτη στο Κηποθέατρο Παπάγου  “Επτά Επί Θήβας” 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments