Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Επισκευή Πεζοδρομίων Με Μοναδικό Κριτήριο Φίλος ή Όχι;

Επισκευή Πεζοδρομίων Με Μοναδικό Κριτήριο Φίλος ή Όχι;

Επισκευή Πεζοδρομίων Με Μοναδικό Κριτήριο Φίλος ή Όχι;
Επισκευή Πεζοδρομίων
Με Μοναδικό Κριτήριο
Φίλος ή Όχι;

Επισκευή Πεζοδρομίων Με Μοναδικό Κριτήριο  Φίλος ή Όχι;

Έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί με τον τρόπο προσδιορισμού των πεζοδρομίων  εκείνων που πράγματι χρειάζονται ανακατασκευή και τούτο γιατί είναι βέβαιο ότι όλα μαζί τα πεζοδρόμια δεν είναι δυνατό να γίνουν.

Αντί όμως να υπάρχει ένας ορθολογισμός και καθορισμός προτεραιοτήτων, οι ανακατασκευές γίνονται κατά βούληση και χωρίς κάποιο προγραμματισμό. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να υπάρχουν τμήματα πεζοδρομίων που έχουν περάσει και δυο χρόνια από τότε που αποφασίσθηκε η ανακατασκευή ή άλλα τμήματα που έχουμε ζητήσει 3 και 4 φορές από το Δήμαρχο να επισκευασθούν και δυστυχώς δεν έγινε τίποτε.

Παραθέτουμε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις για να δείτε πόσο άθλιος και επιπόλαιος είναι ο τρόπος που αποφασίζονται οι ανακατασκευές:

α. Οδός Ευρυπίδου 1Α Χολαργός

Ενώ τα πεζοδρόμια της οδού Ευρυπίδου στο Χολαργό έχουν ανακατασκευαστεί, το αντίστοιχο προ της διευθύνσεως 1Α, αν και το έχουμε φέρει τρεις φορές μέχρι τώρα, από διετίας περίπου, εν τούτοις, προκλητικά ο Δήμαρχος δεν δίνει εντολή να γίνει, γιατί προφανώς δεν θέλει.

 

Επισκευή Πεζοδρομίων Με Μοναδικό Κριτήριο Φίλος ή Όχι;
Επισκευή Πεζοδρομίων
Με Μοναδικό Κριτήριο
Φίλος ή Όχι;

 

Ερωτάσθε κ. Δήμαρχε : Ποιος ΜΗ ΦΙΛΟΣ σας μένει στη διεύθυνση αυτή και τον τιμωρείτε ;

 

 

β. Οδός Αργυροκάστρου 81 Παπάγου

Με την 275/12.10.2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε  το κλάδεμα και η επισκευή του πεζοδρομίου επί της οδού Αργυροκάστρου 81 στου Παπάγου, με μέριμνα του Δήμου. Σήμερα 19 μήνες μετά, η κατάσταση είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

        Ερωτάσθε κ. Δήμαρχε: Γιατί τιμωρείτε τους ανθρώπους που μένουν Αργυροκάστρου 81; Αν και το θέμα τους σας το υπενθύμισαν με το από 12 Σεπ. 2017 έγγραφό τους και εμείς σας το υπενθυμίσαμε  εσείς βεβαίως δεν κάνατε τίποτα απολύτως.

γ. Οδός Κρέσνης 7 Χολαργός

Το επί της οδού Κρέσνης 7 στο Χολαργό πεζοδρόμιο, παρουσιάζει από διετίας την κατάσταση που δείχνει η πιο κάτω φωτογραφία. Στο πεζοδρόμιο  αυτό……ίσως μπορεί να κινηθεί τζιπ.

        Ερωτάσθε κ. Δήμαρχε τι περιμένετε και δεν το επισκευάζετε, περιμένετε να σπάσει κάποιος χέρι ή πόδι για να ευαισθητοποιηθείτε ;

Η πρότασή μας είναι να συγκροτηθεί επιτροπή από μέλη της Διοίκησης του Δήμου και να συμμετέχουν και στελέχη της Αντιπολίτευσης η οποία να καθορίζει τα πεζοδρόμια που θα ανακατασκευασθούν και τη σειρά τους.

Η δέσμευσή μας

Ο καθορισμός των προς ανακατασκευή πεζοδρομίων και η σειρά προτεραιότητας θα γίνεται από μικτή επιτροπή. Σε αυτή θα συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων(για πέριξ σχολείων πεζοδρόμια) και εκπρόσωποι Συνοικιακών Συμβουλίων.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments