Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Επίσκεψη - Ενημέρωση στη ΔΑΠΑΧΟ Οι Προτάσεις μας

Επίσκεψη – Ενημέρωση στη ΔΑΠΑΧΟ Οι Προτάσεις μας

ΔΑΠΑΧΟ - Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου- Χολαργού
ΔΑΠΑΧΟ – Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου- Χολαργού

Επίσκεψη – Ενημέρωση στη ΔΑΠΑΧΟ Οι Προτάσεις μας

Την Πέμπτη 29 Ιουν. 2017 και με θερμοκρασία που προσέγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, επισκεφθήκαμε τη Δασοπροστασία Παπάγου-Χολαργού(ΔΑΠΑΧΟ) στο Πυροφυλάκειο του Χολαργού. Η επίσκεψή μας είχε σκοπό αφενός να ενημερωθούμε για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΔΑΠΑΧΟ και αφετέρου να ενισχύσουμε το φρόνημα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων.

Στην ενημέρωση παρέστησαν ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της  παράταξης Λουκάς Ρίζος, Θεόδωρος Γκλεζάκος και Αναστάσιος Φούντας. Έγινε εμπεριστατωμένη παρουσίαση των δράσεων αλλά και των προβλημάτων της ΔΑΠΑΧΟ από τον επικεφαλής της Μίνω Παγώνη και συζήτηση από όλους τους παριστάμενους.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη και τα από καρδιάς συγχαρητήριά μας αξίζουν στους ακούραστους Εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ και τον επικεφαλής τους το Μίνω Παγώνη. Τα προβλήματα όμως που απασχολούν τη ΔΑΠΑΧΟ είναι πολλά και σύνθετα, ορισμένα μάλιστα από αυτά θέλουν προσεκτικές, επίπονες και συνεχείς προσπάθειες.

Μετά από λεπτομερείς συζητήσεις που κάναμε, προτείνουμε τα ακόλουθα:

α. Προσκλητήριο προς όλους τους ευαισθητοποιημένους για τον Υμηττό πολίτες να έλθουν ως εθελοντές. Σκοπός να αυξηθεί η δύναμη της ομάδας Πυροπροστασίας.

β. Επιχειρησιακά πιστεύουμε ότι το Πυροφυλάκειο του Χολαργού εξυπηρετεί καλλίτερα τις ανάγκες της ΔΑΠΑΧΟ και γι αυτό εκεί θα πρέπει να είναι η έδρα της και ο Κεντρικός Σταθμός Δασοπροστασίας.

γ. Το Πυροφυλάκειο Παπάγου να χρησιμοποιείται παράλληλα ως 2ος σταθμός ελέγχου κυκλοφορίας όταν η κατάσταση ετοιμότητας είναι «4».

δ. Εντατικοποίηση της εκπαίδευσης για όλους τους εθελοντές ώστε να την περνούν τουλάχιστο μια φορά το χρόνο.

ε. Αίτημα προς το ΣΠΑΥ για να διατεθούν άμεσα δύο Πυροσβεστικά οχήματα και δύο Γουρούνες Πυρόσβεσης τετράτροχες.

στ. Εκσυγχρονισμός του δικτύου ασυρμάτων επικοινωνιών.

ζ. Επείγουσα προμήθεια των αναγκαίων G P S, ώστε να ασκείται καλλίτερα ο έλεγχος των οχημάτων.

Όλα τα παραπάνω προτείνουμε να εισαχθούν για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΑΠ, που είναι ο προϊστάμενος φορέας της ΔΑΠΑΧΟ και είμαστε διαθέσιμοι να κληθούμε για την υποστήριξή τους.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

 

ΚΟΙΝ. Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού

  Πρόεδρο ΔΟΠΑΠ

 

 

                                                  Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας                    

Επίσκεψη – Ενημέρωση στη ΔΑΠΑΧΟ Οι Προτάσεις μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments