Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Απάντηση στο δελτίο τύπου 32/19-7-2017 της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου –...

Απάντηση στο δελτίο τύπου 32/19-7-2017 της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου – Χολαργού

Δήμος Παπάγου - Χολαργού
Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού και ο κ. Τίγκας προσωπικά ως επικεφαλής της, επανέρχονται  με νέο δελτίο τύπου, αναφορικά με την απευθείας αγορά του επί της οδού Αναστάσεως 92, ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Το εν λόγω δελτίο τύπου, ανάλογου ύφους και περιεχόμενου με το πρώτο, βρίθει απαράδεκτων και συκοφαντικών υπαινιγμών, ψευδών και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιχειρώντας για μία ακόμα φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις με απρεπή μισόλογα για δήθεν «εξυπηρετούμενα συμφέροντα» και «αδιαφανείς διαδικασίες».

Ενδεικτικά ο συντάκτης του δελτίου τύπου χρησιμοποιεί τις παρακάτω φράσεις :

«κ. Δήμαρχε εξηγήστε στους Δημότες γιατί τρέχετε για την αγορά του ακινήτου…..Τι και Ποιον εξυπηρετείτε;»

«… οι άλλοι απλά συμφώνησαν με αυτό που ήθελε ο Αρχηγός. Φοβηθήκατε μήπως χάσετε το ακίνητο; …».

«… να δικαιολογήσετε την αγορά του ακινήτου που τόσο διακαώς θέλετε να κάνετε. Γιατί; Απλά Φοβάστε…».

« Θέλουμε να μάθουμε αν θα εξυπηρετήσουμε κάποιον; ΠΟΙΟΝ Και ΓΙΑΤΙ;…».

Με την πρώτη δε ανακοίνωση, και για τη δημιουργία πάλι ψευδών εντυπώσεων, ισχυριζόταν ότι συνεργάτης μου (αναφέρεται, στον κ. Γρηγόρη Λαζαράκο – τέως Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου – χωρίς να τον ονομάζει, προφυλάσσοντας πιθανόν τον εαυτό του από ποινικές κυρώσεις),

«έχει έναν ξάδερφο, που «κατά σύμπτωση» κληρονόμησε το ακίνητο»,

ισχυρισμό που αποφεύγει βεβαίως να επαναλάβει αφού, ο κ. Λαζαράκος ουδεμία συγγενική σχέση έχει με τον πωλητή του ακινήτου. Στον επόμενο λίβελο του κ. Τίγκα, και για τη δημιουργία ανάλογων ψευδών εντυπώσεων, θα του προτείναμε να επιλέξει τη λέξη «κουμπάρος» αντί για «ξάδερφος», καθώς είναι πιο αρνητικά φορτισμένη στη συλλογική συνείδηση.

Σε απάντηση των ανωτέρω υπαινιγμών, ενημερώνουμε τον κ. Τίγκα ότι :

– «Τρέχουμε» για την αγορά του ακινήτου με την ίδια σπουδή, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα που «τρέχουμε» για όλες τις υποθέσεις του Δήμου, εφόσον αποβλέπουν στο συμφέρον του Δήμου μας και των Δημοτών μας.

– «Τρέχουμε» για την αγορά του ακινήτου, καθώς φρονούμε, όπως και τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ότι αποτελεί πραγματική ευκαιρία, λόγω της γειτνίασης του ακινήτου με το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Παπάγου και της θέσης του σε κεντρική οδό, στα σύνορα ακριβώς των δύο δημοτικών κοινοτήτων.

– Αυτός που εξυπηρετούμε ή καλύτερα υπηρετούμε, είναι αποκλειστικά και μόνο ο Δημότης Παπάγου – Χολαργού και το συμφέρον του Δήμου μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

– Δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως, ιδίως τους ψευδείς υπαινιγμούς και τις ανυπόστατες συκοφαντίες, που εκτοξεύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων στα πλαίσια μικροπολιτικής.

Ισχυρίζεται επίσης ο κ. Τίγκας ότι γνωρίζει άλλα δέκα (10) ακίνητα που βρίσκονται κοντά στο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Παπάγου (Αναστάσεως 90), ότι επίσης γνωρίζει πολλά ακίνητα που βρίσκονται σε κεντρικές οδούς, και ότι γνωρίζει πολλά ακίνητα τα οποία βρίσκονται στα σύνορα των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, και μας προτρέπει να τα αγοράσουμε και αυτά.

Το συγκεκριμένο ακίνητο όμως διαθέτει σωρευτικά όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί πραγματική ευκαιρία και η αγορά του εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε από τον κ. Τίγκα να μας υποδείξει οποιοδήποτε ακίνητο κρίνει συμφέρον προς αγορά από το Δήμο μας και του υποσχόμαστε ότι θα το εξετάσουμε με την ίδια σπουδή και σοβαρότητα που εξετάσαμε και το συγκεκριμένο.

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να του επισημάνουμε ότι για την αγορά του εν λόγω ακινήτου απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το τίμημα αυτής καθορίζεται από την καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχει και μέλος της μειοψηφίας (κ. Κουτάκης), καθώς επίσης απαιτείται και εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου από το σώμα ορκωτών εκτιμητών, και ως εκ τούτου, δεν θα γίνει «απλά αυτό που θέλει ο Αρχηγός».

Τέλος να τον ενημερώσουμε, – επειδή απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και πιθανόν να μην το πληροφορήθηκε – ,  ότι ομόφωνα το σώμα έλαβε την απόφαση για τη συγκρότηση της επιτροπής, τα μέλη δε της μειοψηφίας χαιρέτησαν με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία για την αγορά του εν λόγω ακινήτου, ( «Θα ψηφίσουμε βέβαια υπέρ, είμαστε φουλ δηλαδή υπέρ της ιστορίας αυτής», «Καταρχάς ευχαριστώ τη δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο που υλοποιεί (την αγορά αυτή)…» «… στην προκείμενη περίπτωση συνηγορώ σαφώς και επικροτώ…»).

Και επειδή φαίνεται να αρέσκεται σε γνωμικά και ρητά, θα του θυμίσω ένα που λέγεται για όσους χρησιμοποιούν ψευδείς ισχυρισμούς  και απρεπείς υπαινιγμούς : « Λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει».

Όσες προσπάθειες και να κάνετε κύριε Τίγκα για να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη δεν θα τα καταφέρετε. Οι δημότες και οι κάτοικοί μας έχουν την ικανότητα να κρίνουν τον καθένα από εμάς και να είσαστε σίγουρος ότι έχουμε τη στήριξή τους σε ότι κάνουμε που φυσικά είναι προς όφελος της πόλης μας.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments