Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχική Κοινωνικά Tι γίνετε με τα κουνούπια στην Αττική γιατί έχουμε τόσα πολλά;

Tι γίνετε με τα κουνούπια στην Αττική γιατί έχουμε τόσα πολλά;

Tι γίνετε με τα κουνούπια στην Αττική γιατί έχουμε τόσα πολλά;
Tι γίνετε με τα κουνούπια στην Αττική γιατί έχουμε τόσα πολλά;

Tι γίνετε με τα κουνούπια στην Αττική γιατί έχουμε τόσα πολλά;

“Από τον Μάρτιο από την Περιφέρεια Αττικής διενεργούνται ψεκασμοί από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές περιαστικά όλων των Δήμων.

Όπως κάθε χρόνο οι ψεκασμοί θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο”

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι εκτελεί με συστηματικό τρόπο ήδη εδώ και αρκετά χρόνια στις περιοχές ευθύνης της τις εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών.

Ειδικά για φέτος και τα δύο επόμενα χρόνια, (2018 – 2020), έχουν συναφθεί συμβάσεις κατόπιν διεθνών διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντικείμενο των συμβάσεων ανάμεσα σε άλλα είναι η διενέργεια έως 20 ψεκασμών σε κάθε σημείο ανά έτος, η χρησιμοποίηση αυστηρά πιστοποιημένων υλικών, καθώς και η χρήση εναερίων μέσων στις περιοχές του Σχινιά και της Ψήφτας Τροιζηνίας.

Από τον Μάρτιο από την Περιφέρεια Αττικής διενεργούνται ψεκασμοί από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές περιαστικά όλων των Δήμων. Όπως κάθε χρόνο οι ψεκασμοί θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες και τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής υλοποιούν πρόγραμμα ψεκασμών σε επιλεγμένα σημεία (περιαστικά) των Δήμων της Περιφέρειας.
Σήμερα ήδη βρισκόμαστε στην εφαρμογή του 10ου κύκλου και το πρόγραμμα στις περιοχές ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής εξελίσσεται ομαλά.

Έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί οδηγίες προς τους πολίτες για τα ατομικά μέσα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής που υπάρχουν στις κατοικίες.

Έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι, ιδιαιτέρως στις περιοχές όπου έχουν εμφανισθεί κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου για να ξεκινήσουν προνυμφοκτονίες και υπολειμματικοί ψεκασμοί σε επικίνδυνα σημεία (σε περιοχές και σημεία εντός αστικού ιστού που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments