Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχική Δημοτικές Παπάγου - Χολαργού «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» Ο Λόγος του Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» Ο Λόγος του Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» Ο Λόγος του Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η άποψη του Δημάρχου για την καθιέρωση της “ώρας του Δημότη” που είναι η δική μας πρόταση, βρίσκεται μακριά από την έννοια της ελεύθερης έκφρασης, της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των αιρετών οργάνων του Δήμου μας.

 

Επαναλαμβάνεται το αυτονόητο, που έκαναν και κάνουν όλοι οι Δήμαρχοι στη μακρά ιστορία της Αυτοδιοίκησης. Να επικοινωνούν δηλαδή προσωπικά με τους Δημότες. Στην πόλη μας, μάλιστα, οι Δημότες έβλεπαν τον Δήμαρχο και του εξέθεταν τα προβλήματά τους συνήθως την ίδια μέρα και χωρίς ραντεβού, με εξαίρεση βέβαια τη θλιβερή τελευταία Δημοτική περίοδο, όταν τα ραντεβού είχαν χρονικό ορίζοντα ακόμη και 15 μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής η προσωπική επαφή του Δημάρχου με τους πολίτες, γίνεται κατόπιν ραντεβού:

 

Δευτέρα από 17:00 έως 21:00 και

Πέμπτη από 18:00 έως 21:00.

Η άποψή μας είναι, o κάθε δημότης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να έχει δικαίωμα να το παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν από την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης που ως γνωστό γίνονται παρουσία του Δημάρχου.

 

 

Να θεσμοθετηθεί και να ενταχθεί στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου η «ώρα του Δημότη».

 

Κάθε δημότης όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί, να γίνεται δεκτός από το Δήμαρχο.

 

Η πρότασή θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη, τόσο για τους συνδημότες μας, όσο και για τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μα πάνω από όλα είναι η ελεύθερη έκφραση, είναι η άποψή μας για τη Δημοκρατία.

 

Δέσμευσή μας

 

Θεσμοθετούμε και εντάσσουμε ΑΜΕΣΑ στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου την «Ώρα του Δημότη».

 

Κάθε δημότης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα  έχει δικαίωμα να το παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν από την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης που ως γνωστό γίνονται παρουσία του Δημάρχου.

 

Τα παραπάνω είναι ανεξάρτητα από την επαφή όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί κάθε δημότης, να γίνεται δεκτός από το Δήμαρχο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments