Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αρχική Αποστολόπουλος Ηλίας Η Σοφία Λουκοπούλου μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

Η Σοφία Λουκοπούλου μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

Η Σοφία Λουκοπούλου μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

Η παιδίατρος Σοφία Λουκοπούλου μιλάει στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα για την υποψηφιότητά της με τον Ηλία Αποστολόπουλο και την παράταξη ”Μαζί για την πόλη μας”, αναφέρετε στα κριτήρια που επέλεξε να κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος για την δουλειά καθώς και για τις δεσμεύσεις της.

  1. Πως αποφασίσατε να είστε υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Αποστολόπουλου ΄΄ Μαζί για την πόλη μας ΄΄;

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος είναι ένας δήμαρχος που παράγει έργο. Στη θητεία που διανύουμε κατόρθωσε να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο Δήμο μας και να του δώσει έναν άλλο χαρακτήρα, πιο σύγχρονο και εξωστρεφή. Έδωσε προτεραιότητα σε υποδομές και δομές που ενισχύουν την οικογένεια, καθιέρωσε δράσεις για τα παιδιά μας, πήρε πρωτοβουλίες που διευκολύνουν τη ζωή των νέων μέσα στην πόλη. Αλλάζει προοδευτικά τον Δήμο μας σε ένα προάστιο σύγχρονο, ελκυστικό, ζωντανό και όμορφο, διατηρώντας ή μάλλον βελτιώνοντας την ευταξία και την αίσθηση νοικοκυροσύνης σε κάθε γωνιά της πόλης. Πώς λοιπόν ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα κοινά να μην σταθεί δίπλα στον Ηλία Αποστολόπουλο. Γνωρίζετε ότι τις προηγούμενες εκλογές κατέβηκα ως υποψήφια με την παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ. Όμως, αξιολογώντας τη πορεία του Ηλία Αποαστολόπουλου και γνωρίζοντάς τον από κοντά, κατέληξα ότι είναι η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη επιλογή για το δήμο μας, για να συνεχίσουν τα πράγματα στην πόλη μας να γίνονται κάθε μέρα καλύτερα, όπως συχνά λέει και ο ίδιος.

2. Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα και γιατρό να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση; Έχετε χρόνο;

Η ιατρική είναι για μένα λειτούργημα. Η πόλη μας είναι ο χώρος που περνώ πολλές από τις προσωπικές και οικογενειακές μου στιγμές. Για ΄μένα είναι εξίσου σημαντικά και τα δύο. Χρόνο βρίσκεις, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει κάτι. Επίσης χρόνο αφιερώνεις όταν κάνεις κάτι συναρπαστικό, όταν είσαι μέλος σε μια δημιουργική ομάδα, όπως είναι η ομάδα της παράταξής μας.

3. Είστε γιατρός και έχετε  συμμετάσχει σε δραστηριότητες των γιατρών του ΚΟΣΜΟΥ, της UNICEF … Πως ήταν εκεί η κατάσταση; Έχετε βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο και πολλά μικρά παιδιά.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολλά μέρη, ιδίως στην Αφρική όπου τα παιδιά πεθαίνουν από την έλλειψη νερού και τις επιδημίες. Έχω βοηθήσει πολλά παιδιά κυρίως τα τελευταία χρόνια και στο νοσοκομείο μου λόγω του εξαιρετικά μεγάλου προσφυγικού κύματος.

4.            Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους του δήμου;

Η δική μου δέσμευση είναι μία και μοναδική: δουλειά με συνέπεια και αποτέλεσμα. Αυτό είναι που ζητάει ο πολίτης, αυτό είναι που ζητάμε όλοι εμείς από τον δήμο. Θα επιθυμούσα να συνεισφέρω στη βελτίωση των πολυιατρείων και τη λειτουργία τμήματος παιδικής και εφηβικής αθλιατρικής λόγω του μεγάλου αριθμού αθλητικών συλλόγων που διαθέτει ο Δήμος και να συμβάλλω στην βελτίωση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

5.            Σας φοβίζει η απλή αναλογική;

Έχω ακούσει πολλά, έχω ακούσει – ιδιαίτερα από άλλες παρατάξεις – να μετράνε έδρες, ποσοστά, να μπαίνουν στη μίζερη λογική πόσους θέλουμε για να βγάλουμε δύο έδρες, τρεις έδρες κτλ. Το πιο σοφό όμως το άκουσα από τον Dήμαρχο: “ Μην ασχολείστε με τον εκλογικό νόμο. Τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους τους εκλέγουν οι πολίτες, όχι ο εκλογικός νόμος». Και πραγματικά έχει δίκιο σε αυτό. Έχω λοιπόν εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Αυτό το διάστημα απευθύνομαι στους συμπολίτες μου, ακούω τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, τους παρουσιάζω τα δικά μου θέλω και προτάσεις και τους ζητώ να με κρίνουν και να με αξιολογήσουν, να με εμπιστευθούν. Έτσι αντιλαμβάνομαι τη σχέση μου με τους πολίτες, δεν θα μπω στη διαδικασία της στείρας ψηφοθηρίας. Θέλω να αναπτύξω ουσιαστικές και πραγματικές σχέσεις με τους συμπολίτες μου.

6.            Πιστεύετε πως αυτή την τετραετία έγιναν λάθη η παραλήψεις στον δήμο μας;

Λάθη δεν κάνει όποιος μένει αδρανής.Το θέμα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι διαρκώς. Ωστόσο, καίρια λάθη ή παραλείψεις από τον Ηλία Αποστολόπουλο δεν έγιναν. Αντίθετα, στη πρώτη του θητεία ασχολήθηκε με όλα τα θέματα – ακόμα και θέματα που χρόνιζαν – και κατάφερε είτε να τα λύσει είτε να τα πάει ένα βήμα παρακάτω.

7.            Τι θα αλλάξετε στον δήμο μας αν εκλεγείτε υποψήφια δημοτικός σύμβουλος;
Θα προσπαθούσα να ενεργοποιήσω περισσότερο τους πολίτες, κι αυτό είναι και θέμα του Δήμου. Να δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων, να τον ενημερώνει διαρκώς, να τον ενημερώνει εγκαίρως.

8.            Τι θα αλλάζατε στον δήμο Παπάγου – Χολαργού;

Δεν θα άλλαζα κάτι, θα προσπαθούσα να βελτιώσω τα πράγματα σε κάποιους τομείς ακόμα περισσότερο. Π.χ. στην ανακύκλωση. Κάναμε μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια, οφείλουμε να επιμείνουμε και να συνεχίσουμε πιο εντατικά.

9.            Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει την Λουκοπούλου Σοφία;
Ευελπιστώ μέσω της εκλογής μου και λόγω της μεγάλης αγάπης μου και συνεχούς ενασχόλησης μου με τα παιδιά, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και την εμπειρία μου κυρίως σε τομείς και δομές υγείας που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά.

10.          Κοιτώντας τους ψηφοφόρους σας στα μάτια τι θα τους λέγατε για να σας εμπιστευτούν ;
Θα αναφερθώ και πάλι στη μία και μοναδική μου δέσμευση: υπόσχομαι δουλειά με συνέπεια και αποτέλεσμα, δουλειά ουσίας.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Κατοικώ στο Χολαργό από το 1980.
Απόφοιτος 1ου Λυκείου Χολαργού.
Εισαγωγή στην Ιατρική Αθηνών με Πανελλαδικές εξετάσεις το 1986.
Ειδικότητες: Παιδίατρος, Νεογνολόγος, Παιδοκαρδιολόγος.
Διδακτορική διατριβή με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ στην παιδιατρική πνευμονολογία.
Διευθύντρια ΕΣΥ Παιδοκαρδιολογική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Τιμητικές διακρίσεις από τους “Γιατρούς του Κόσμου” και τη Unicef.
Μέλος της Πανευρωπαικής Παιδοκαρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Παιδοκαρδιολογικής Εταιρείας.
Συμμετοχή, Δημοσιεύσεις και Προεδρεία σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments