Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Περιφέρεια Γ. Πατούλης: Προς δημάρχους Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Γ. Πατούλης: Προς δημάρχους Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Γ. Πατούλης: Προς δημάρχους Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Γ. Πατούλης:Στην αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη μιας ανεξέλεγκτης αύξησης κρουσμάτων αναφέρεται ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στην επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της Αττικής.

Όπως επισημαίνει «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στα όρια της Αττικής ένας διαρκώς αυξανόμενος ρυθμός μετάδοσης της Covid-19, με εμφάνιση πολλών νέων κρουσμάτων».

Μάλιστα τονίζει ότι, «αυτό δεν οφείλεται στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών στην Αττική, αλλά κυρίως στο γεγονός πως υπάρχει από πλευράς πληθυσμού μια χαλάρωση όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχει υιοθετήσει η Πολιτεία κατόπιν οδηγιών από τους ειδικούς επιστήμονες».

G. Patoylis: Pros dimarxous Attikis na efarmosoun ta metra kata tou korwnoioy
G. Patoylis: Pros dimarxous Attikis na efarmosoun ta metra kata tou korwnoioy

Με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας και ειδικότερα η Αττική, ο περιφερειάρχης ζητά με την επιστολή του να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι σε διαρκή κινητοποίηση

Ήδη, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο περιφερειάρχης Αττικής έχει έρθει σε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο, ώστε με συντονισμένη συνεργασία να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης της κατάστασης με αποτελεσματικό τρόπο.

Ακόμη, η Περιφέρεια Αττικής:

  • Έχει θέσει σε επιφυλακή την ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η οποία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προτείνει τη λήψη μέτρων.
  • Εξακολουθεί να διενεργεί στοχευμένους ελέγχους καθημερινά, με τις 10 κινητές ομάδες που έχει δημιουργήσει, για την ανίχνευση κρουσμάτων Covid-19.
  • Διενεργεί ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ο περιφερειάρχης καλεί τους δημάρχους αφ’ ενός να αναλάβουν τις επόμενες μέρες πρωτοβουλίες ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών και αφ’ ετέρου, άμεσα να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα και να επιβάλλουν όσα προβλέπει η νομοθεσία σε όσους επιμένουν να υιοθετούν ανεύθυνη συμπεριφορά. Ειδική μνεία κάνει στη διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλων αφορμών συνωστισμού, όπου οι Δήμοι καλούνται να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments