Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Αρχική Αγία Παρασκευή Πιλοτική εφαρμογή για διαμόρφωση του Προϋπολογισμού

Πιλοτική εφαρμογή για διαμόρφωση του Προϋπολογισμού

Πιλοτική εφαρμογή για διαμόρφωση του Προϋπολογισμού
Πιλοτική εφαρμογή για διαμόρφωση του Προϋπολογισμού

Πιλοτική εφαρμογή για διαμόρφωση του Προϋπολογισμού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με εισήγηση του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Σταθόπουλου, αποφάσισε χθες 21/6, με μεγάλη πλειοψηφία,

να προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή της αποφασιστικής συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

 

Η πιλοτική εφαρμογή θα γίνει στην πολεοδομική ενότητα-τετράγωνο του Τσακού μεταξύ των οδών Νεαπόλεως, Ελ. Βενιζέλου, Λ. Κατσώνη, Νεαπόλεως και το ποσό που προτείνεται είναι 150.000 €.
Η διαδικασία εφαρμογής του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού περιλαμβάνει 4 στάδια:
•Η Δημοτική αρχή συγκαλεί Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, ενημερώνει τους δημότες για το Δημοτικό
προϋπολογισμό και καταθέτει προτάσεις για τοπικές παρεμβάσεις, με βάση ένα συνολικό ποσό που προτείνεται για τη συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα.
•Από τη Συνέλευση συγκροτείται, σε εθελοντική βάση, πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή, ανοικτή στις συνεδριάσεις της,
η οποία διοργανώνει όσες Συνελεύσεις χρειαστούν, ενημερώνει για προτάσεις της Διοίκησης και καταγράφει τις ιδέες των κατοίκων.
•Ιεραρχούνται τα έργα, οι προμήθειες και εργασίες, που κρίνουν απαραίτητες οι ίδιοι οι κάτοικοι και που η ολοκλήρωσή
τους είναι συμβατή με το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό και η Συνέλευση παίρνει τις τελικές αποφάσεις, που θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
•Επικυρώνονται οι προτάσεις πολιτών από το Δ.Σ. και ξεκινά η υλοποίηση τους.
Η Συντονιστική επιτροπή συνεχίζει τη λειτουργία της, για το επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο για την παρακολούθηση υλοποίησης των προτάσεων όσο και για τη συλλογή νέων.
Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είναι διαδεδομένος στην χώρα μας.
Το εγχείρημα εφαρμογής του στο Δήμο μας, για πρώτη φορά, είναι αρκετά δύσκολο στην υλοποίησή του και αποφασιστικό ρόλο για την επιτυχία του θα έχει η ουσιαστική συμμετοχή των κατοίκων της πόλης.
Η μακροπρόθεσμη στόχευση της Δημοτικής αρχής είναι να καταστεί πράξη η συνδιαμόρφωση με τους πολίτες μεγαλύτερου ποσοστού των δαπανών του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments