Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχική Υγεία -Διατροφή Μάσκα προστασίας: 4 τρόποι για να αναπνέετε καλύτερα όταν τη φοράτε και...

Μάσκα προστασίας: 4 τρόποι για να αναπνέετε καλύτερα όταν τη φοράτε και να ενδυναμώσετε τους πνεύμονές σας

Μάσκα προστασίας: 4 τρόποι για να αναπνέετε καλύτερα όταν τη φοράτε και να ενδυναμώσετε τους πνεύμονές σας

Μάσκα για τον κορωνοϊό: Η χρήση της μάσκας απαιτείται, καθώς συνεχίζει να υπάρχει, η πανδημία του κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι, όμως, δυσκολεύονται με την αναπνοή τους. Η μάσκα και η απόσταση είναι απαραίτητες για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν πως μπορεί να πάθουν υπερκαπνία. Δηλαδή, πως θα έχουν μεγάλη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα τους.

Μάσκα για τον κορωνοϊό – Συμβουλές για την υγεία: Τέσσερα κόλπα για να αναπνέετε καλύτερα, χρησιμοποιώντας τη

– Σωματική άσκηση: Η άσκηση αυξάνει το διοξείδιο του άνθρακα. Γι’ αυτό και παίρνουμε περισσότερες αναπνοές όταν ασκούμαστε. Για του λόγου το αληθές, μια μελέτη υποστηρίζει πως είναι φυσιολογικό να μην έχουμε ανάσα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, η τακτική φυσική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τη δύναμη και την λειτουργία των μυών. «Οι μύες θα χρειάζονται λιγότερο οξυγόνο για την κίνηση και θα παράγουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι θα μειωθεί άμεσα η ποσότητα του αέρα που χρειάζεται να εισπνεύσει και να εκπνεύσει κανείς για μία άσκηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη.

– Ασκήσεις αναπνοής: Για να αυξήσετε τη δραστηριότητα των μυών του διαφράγματος, μπορείτε να εξασκηθείτε στη διαφραγματική αναπνοή, την αναπνοή από την κοιλιά και την απλή βαθειά αναπνοή. Οι τεχνικές αυτές σας φέρνουν σε επαφή με την απόλυτη ικανότητα των πνευμόνων.

Πώς θα το κάνετε:
1. Μετρήστε πόσο διαρκεί η φυσιολογική σας αναπνοή, δηλαδή εισπνοή και εκπνοή.
2. Στο νούμερο που βρήκατε προσθέστε μια ακόμη μονάδα και θέστε τον νέο αριθμό ως στόχο για τη διάρκεια μιας αναπνοής (εισπνοή και εκπνοή).
3. Συνεχίστε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μπορείτε να επιμηκύνετε με ευκολία τον χρόνο που χρειάζεστε για να γεμίσετε και να αδειάσετε τους πνεύμονές σας.

«Μαθαίνοντας να έχετε κάποιο έλεγχο στην αναπνοή σας, θα αυξήσετε την αντοχή στο CO2, πράγμα που με τη σειρά του θα ενισχύσει την ικανότητά σας να φοράτε μάσκα. Επίσης, μπορεί να μειώσει τον πανικό που σχετίζεται με τη μάσκα», εξηγούν οι ειδικοί.

Μάσκα για τον κορωνοϊό – Συμβουλές για την υγεία: Τα υπόλοιπα κόλπα για να αναπνέετε καλύτερα, χρησιμοποιώντας τη

– Βελτίωση της στάσης του σώματος: Κάποιες στάσεις του σώματος μπορούν να παρέμβουν στη διαδικασία της αναπνοής. Για να το αποφύγετε, καλό θα είναι να στέκεστε ευθυτενείς, προτάσσοντας το στήθος και ανοίγοντας το μπροστινό μέρος του σώματος όπως όταν αναπνέετε βαθιά. Το σημαντικότερο όλων, να μην καμπουριάζετε.

– Ενυδάτωση: Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και η αναπνοή. Η κατανάλωση αρκετού νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας των βλεννογόνων στους πνεύμονες, βοηθώντας τους έτσι να λειτουργούν καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments