Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Αρχική Κηφισιά Ερωτηματολόγιο για τη συμμετοχή στην χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων - καφέ...

Ερωτηματολόγιο για τη συμμετοχή στην χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων – καφέ κάδος

Ερωτηματολόγιο για τη συμμετοχή στην χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων – καφέ κάδος

Ο Δήμος Κηφισιάς προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυο καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUk17HwpaYJX6rnzbwN_QlU6mWlzB9…

υπάρχει σχετικό ερωτηματολόγιο για τη συμμετοχή στην χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων – καφέ κάδος

Ερωτηματολόγιο για τη συμμετοχή στην χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων - καφέ κάδος
Ερωτηματολόγιο για τη συμμετοχή στην χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων – καφέ κάδος

Τι είναι η κομποστοποίηση;

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σε οργανικά στοιχεία σκούρα ουσία, που λέγεται κομπόστ  και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως εδαφοβελτιωτικό- λίπασμα για τον κήπο.

Τα υλικά που συλλέγονται στον καφέ κάδο οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) στη Φυλή.

Ποια τα οφέλη;

Μείωση των σκουπιδιών, εξοικονόμηση χρημάτων, προστασία του περιβάλλοντος και συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανόνες της ΕΕ.

Στον Δήμο Κηφισιάς θα μπορούσαμε από την σωστή ανακύκλωση και την κομποστοποίηση να έχουμε πολλαπλά οφέλη όπως η μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται για ταφή σε ποσοστά 42% των σύμμεικτων οικιακών απορριμμάτων.

Τι κομποστοποιείται και τι όχι;

Στον κομποστοποιητή μπορούν να μπουν υπολείμματα φρούτων, φρούτα και φλούδες των φρούτων, ξηρούς καρπούς με τα τσόφλια τους, μικρά κλαδάκια, φύλλα δένδρων, χόρτα, φίλτρα καφέ, φακελάκια τσαγιού, στάχτη από το τζάκι, τσόφλια αυγών, χαρτί κουζίνας κλπ.

Στη λίστα των υλικών που δεν κομποστοποιούνται  είναι τα ωμά τρόφιμα (όπως κρέας, ψάρια), το λάδι, τα περιττώματα ζώων, το χρωματιστό γυαλιστερό χαρτί (πχ περιοδικά) κλπ, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εξ’ αιτίας της ανάπτυξης μικροβίων και να υποβαθμίσουν την ποιότητα του παραγόμενου κομπόστ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.

Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.

Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments