Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Δήμος Νέας Ιωνίας: Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης

Δήμος Νέας Ιωνίας: Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης

Δήμος Νέας Ιωνίας: Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα υλοποιήσει και φέτος, πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης μαθητών για τους εργαζόμενους γονείς. Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης χωρίζεται σε τρεις (3) περιόδους διάρκειας δύο (2) εβδομάδων. Συγκεκριμένα:
  • 1η περίοδος: Από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου
  • 2η περίοδος: Από 13 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου
  • 3η περίοδος: Από 27 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου
Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί φέτος και για την τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών μας, σε κάθε εστία θα λειτουργήσουν τέσσερα (4) τμήματα των δεκαπέντε (15) μαθητών με ανώτατο όριο ανά εστία τα εξήντα (60) παιδιά.

Τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσει το πρόγραμμα είναι:

  • 1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Κρήτης 77) Κέντρο
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο (Πλατεία Τυάνων 1) Σαφράμπολη
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο (Μουταλάσκη 64) Καλογρέζα
  • 11ο – 15ο Δημοτικά Σχολεία (Πλατεία Τσαλδάρη – Νεάπολη)
  • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Αγίας Αναστασία 4) Περισσός
Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης με προτεραιότητα στα παιδιά που εργάζονται και οι δύο γονείς τους. Η κλήρωση θα γίνει πριν την έναρξη του προγράμματος της καλοκαιρινής απασχόλησης και θα αφορά στη συμμετοχή και για τις τρεις (3) περιόδους. Όπως κάθε χρόνο, αναλόγως της συμμετοχής των παιδιών, την τρίτη περίοδο είναι πιθανό να μη λειτουργήσει κάποια ή κάποιες από τις εστίες.

Πρόγραμμα Εβδομάδας
Ωράριο απασχόλησης: 7.30 έως 14.00

Τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται και λόγω ωραρίου που επιβεβαιώνεται στην βεβαίωση εργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στο σχολείο αυστηρά, το αργότερο, μέχρι τις 16.00
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση στις εστίες με παιχνίδια, γυμναστική, κατασκευές και χορό.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στο πρόγραμμα έχοντας τα δικά τους υλικά τα οποία και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά  από εκείνα. Για την πρώτη ημέρα όμως προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους ένα (1) μολύβι, μια (1) γόμα, μία (1) ξύστρα, ένα (1) τετράδιο και ξυλομπογιές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους του προγράμματος σε κάθε σχολείο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξουν θαλάσσια μπάνια.

Κόστος: 
Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί, για κάθε μία από τις τρεις (3) περιόδους ορίζεται στα 30 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προηγούνται τα παιδιά που είναι δημότες και κάτοικοι Νέας Ιωνίας και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου μας.

Παιδιά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου αλλά δεν είναι δημότες ή κάτοικοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης αν οι θέσεις δεν καλυφθούν από τους προαναφερόμενους.  

Όροι συμμετοχής
Το πρόγραμμα ηλικιακά καλύπτει παιδιά που 26 Ιουνίου θα αποφοιτήσουν από το  Νηπιαγωγείο έως κι εκείνα που τον Σεπτέμβριο θα εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου.
Η υποβολή των αιτήσεων (υπάρχει πρότυπο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου) και των λοιπών δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί αυστηρά και μόνο ηλεκτρονικά στο email: camp@neaionia.gr
Καμία συμμετοχή δε μπορεί να υποβληθεί με άλλο τρόπο.

Φέτος, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να σημειώσουν στην αίτηση συμμετοχής, εκτός από το σχολείο που αποτελεί την πρώτη προτίμησής τους κι ένα δεύτερο (εάν το επιθυμούν) ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής του παιδιού τους στο πρόγραμμα.

Κατεβάστε την αίτηση εδώ.

Η αίτηση απαραίτητα θα συνοδεύεται από τα κάτωθι έγγραφα, σκαναρισμένα:
1)    Πρόσφατη ιατρική βεβαίωση (από Σεπτέμβριο 2019 κι έπειτα) που θα πιστοποιεί ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να συμμετέχει σε γυμναστικές δραστηριότητες.
2)    Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ – φορολογική δήλωση).
3)    Βεβαίωση εργασίας του τελευταίου μήνα και των δύο (2) γονέων.
Καμία αίτηση δε θα γίνεται δεκτή αν δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το χρονικό διάστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και των συνοδευτικών δικαιολογητικών ορίζεται από Δευτέρα 15.06.2020 έως και Δευτέρα 22.06.2020.
Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν, άμεσα, με επιστολή που θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά στην οποία θα αναφέρεται το ΙΒΑΝ του Δήμου προκειμένου να κατατεθούν τα χρήματα έως και τις 28.06.2020 για όλες τις περιόδους στις οποίες κληρώθηκε το παιδί.

Όσοι δεν ενημερωθούν ηλεκτρονικά είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά τους δεν έχουν κληρωθεί και άρα δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τα παιδιά θα χρειασθεί να έχουν μαζί τους καθημερινά
1) καπέλο, 2) ένα μπουκαλάκι νερό με το όνομά τους, 3) μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα (που να μην υπάρχει πρόβλημα αν λερωθεί), 4) υγρά μαντηλάκια, 5) αντισηπτικά μαντηλάκια ενώ σημειώνεται ότι σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αλκοολούχος λοσιόν.

Αναφορικά με το φαγητό, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους δεκατιανό (π.χ. φρούτο, μπάρα δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν) και μεσημεριανό. Φέτος όμως  δεν υφίσταται η δυνατότητα το φαγητό να ζεσταίνεται και για το λόγο αυτό καλό θα ήταν οι γονείς να μεριμνήσουν ώστε να ετοιμάζουν κάτι το οποίο να μπορεί να καταναλωθεί και κρύο, τύπου σάντουιτς (όχι μαγειρευτό).
Ο Δήμος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα τηρήσει όλους τους κανόνες υγιεινής προκειμένου τα παιδιά σας να είναι ασφαλή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Νέας Ιωνίας στα τηλ. 2132000462 και 2132000433.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments