Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αρχική Αγία Παρασκευή Για να Αναπνεύσει η Πόλη μας

Για να Αναπνεύσει η Πόλη μας

 

Για να Αναπνεύσει η Πόλη μας
Για να Αναπνεύσει η Πόλη μας

Για να Αναπνεύσει η Πόλη μας

Κλείνοντας μια δύσκολη και πολυδαίδαλη περίοδο, μαζί με τις ευχές μου για ένα ευχάριστο και αναζωογονητικό Αύγουστο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις για την περίοδο που έφυγε και για αυτή που έρχεται.

Όσοι έχουν εμπειρία στη διοίκηση θα έχουν παρατηρήσει ότι ο χρόνος των γεγονότων ξεκινάει άτυπα όπως τον ξεκινούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες, με την Φθινοπωρινή ισημερία, κοντά στο δικό μας άνοιγμα των σχολείων.

Κάπως έτσι μετρώντας, επιτρέψτε μου να συνοψίσω τι συνέβη τη «χρονιά» που πέρασε και τι θεωρώ πιθανόν να συμβεί μέσα στη «χρονιά» που έρχεται.

Ι. ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έχω δημοσιεύσει στοιχεία για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Θα υπενθυμίζω ότι οι προϋπολογισμοί 2015 και 2016 ήταν ελλειμματικοί καθώς και οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι δυσοίωνοι.

Το πολιτικό κόστος μπορεί να είναι του κ. Σταθόπουλου και της παρέας του, αλλά το πραγματικό, το οικονομικό, θα είναι δικό μας. Θερμή παράκληση λοιπόν κ. Δήμαρχε. Σταματήστε τις αλόγιστες σπατάλες, τις άκαιρες αγορές, τις χαρές και τα πανηγύρια.

Εκμεταλλευτείτε το εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου και τα υφιστάμενα μέσα. Συγκροτηθείτε επιτέλους και διαχειριστείτε τα οικονομικά του δήμου σαν νοικοκύρηδες, πριν το καράβι κτυπήσει στα βράχια.

ΙΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Θα θυμίσω ότι το 2015 υλοποιήθηκε το 4,97% και το 2016 το 6,8%. Για το 2017 το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου έχει περικοπεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν του αξίζει να το αποκαλούμε «τεχνικό πρόγραμμα» αλλά «τεχνικό σημείωμα».

Μόνο να καλυφθεί η προκαταβολή για την εκτός τόπου και χρόνου αγορά της βίλας Ιόλα έχουν μηδενισθεί ή σχεδόν μηδενισθεί τουλάχιστον 16 κωδικοί που αφορούσαν αναπλάσεις πεζοδρομίων, συντήρηση και κατασκευή παιδικών χαρών, συντήρηση σχολείων κ.τ.λ. Η διοίκηση Σταθόπουλου είναι η πρώτη που σε πέντε χρόνια θα κάνει δύο εργολαβίες για τα σχολεία – με ερωτηματικό για την δεύτερη – όταν οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν μία το χρόνο!

ΙΙΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ακόμα και ο πλέον αισιόδοξος πολίτης έχει χάσει τις ελπίδες του. Η ζωή μας αναβαθμίζεται μόνον με έργα υποδομής. Με σωστό προγραμματισμό, με κουλτούρα συναίνεσης, με σωστή διαχείριση των οικονομικών.

Δεν ζητάμε ρουσφέτι Δήμαρχε. Ούτε χάρη. Το δίκιο μας ζητάμε. Το σωστό. Την πολιτική σας βούληση για να αναπνεύσει η πόλη.

Αναφορικά με τα θέματα της πρόσφατης τοπικής επικαιρότητας, οι εύστοχοι και έγκαιροι σχολιαστές της πόλης μας, είμαι βέβαιος ότι θα τα χειρισθούν με χιούμορ και παρρησία και θα τους διαβάσουμε όπως πάντα με ενδιαφέρον.

Από την δική μου πλευρά, υπόσχομαι ότι ενόψει του επερχόμενου «θερμού» χειμώνα, θα κάνω ότι μπορώ για να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Θα εργαστώ δημοκρατικά, συναινετικά, με ανιδιοτέλεια, μεθοδικότητα και φιλοπονία με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και μόνον αυτό.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, πολιτικής αβεβαιότητας αλλά και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, σας προκαλώ να γυρίσουμε τον Δήμο ανάποδα. Οι παλιές δομές δεν λειτουργούν.

Σας καλώ να πάψουμε να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Καλή αντάμωση το Σεπτέμβριο
Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για να Αναπνεύσει η Πόλη μας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments