Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Αρχική Αθλητικά 19ος Δρόμος Βουνού ‘ΥΜΗΤΤΟΣ 2018

19ος Δρόμος Βουνού ‘ΥΜΗΤΤΟΣ 2018

19ος Δρόμος Βουνού ‘ΥΜΗΤΤΟΣ 2018
19ος Δρόμος Βουνού ‘ΥΜΗΤΤΟΣ 2018

19ος Δρόμος Βουνού ‘ΥΜΗΤΤΟΣ 2018

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην προκήρυξη του 19ου Δρόμου Βουνού “Υμηττός 2018” δίνονται οι βασικές πληροφορίες στους αθλητές-τριες, συμπληρωματικά όμως πρέπει όλοι να γνωρίζουν:

 • Στη Διαδρομή των 21 χλμ θα υπάρχουν 5 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, ανά 3,5 χλμ περίπου, στους οποίους θα  παρέχονται νερό, ηλεκτρολύτες (μόνο στον 3ο σταθμό) και ισοτονικά ποτά (μόνο στον 4ο σταθμό).
 • Οι δρομείς μπορούν να παραδώσουν στην γραμματεία των σταθμών υποστήριξης τα ενεργειακά υγρά της προτίμησης τους σε φιάλες με τον αριθμό τους και το σταθμό (Α, Β, Γ, Δ ή Ε) της παραλαβής τους, το αργότερο έως τις 08:30.
 • Τα αποδυτήρια του Κλειστού Γυμναστηρίου είναι στη διάθεση των δρομέων για τη φύλαξη των προσωπικών τους ειδών.
 • Κανένα μηχανοκίνητο ή δίκυκλο όχημα δε θα επιτραπεί να κινείται καθ’ όλη τη διαδρομή, πλην των εξουσιοδοτημένων από την οργανωτική επιτροπή και των υπηρεσιακών απαραίτητων για την ασφάλεια των αθλητών-τριών και της ασφαλούς διεκπεραίωσης της διοργάνωσης. Ποδήλατα και μηχανές με το ειδικό σήμα της διοργάνωσης θα καλύπτουν κάθε σημείο της διαδρομής.
 • Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξετασθεί από γιατρό γιατί τρέχουν με δική τους ευθύνη και η διαδρομή έχει υψηλές απαιτήσεις.
 • Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες εκτός εάν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών-τριών και των ομάδων υποστήριξης από πτώση κεραυνών.
 • Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών-τριών ηλικίας κάτω των 18 ετών.
 • Θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη σε σημεία της διαδρομής που θα λειτουργούν και ως σταθμοί περισυλλογής των αθλητών-τριών που εγκαταλείπουν τον αγώνα. Τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί όχημα περίθαλψης και μεταφοράς των αθλητών στην αφετηρία/τερματισμό όπου και θα υπάρχει κινητή νοσοκομειακή μονάδα.
 • Οι απονομές επάθλων και διακρίσεων θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού, κοντά στο σημείο του τερματισμού. Όριο κάλυψης της αποστάσεως ορίζεται στις 3 ώρες.
 • Δηλώνεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι συνεργείο καθαρισμού θα ακολουθήσει τη διαδρομή των αθλητών και δύο ώρες μετά το τέλος της διοργάνωσης όλα τα απορρίμματα που προήλθαν από την υποστήριξη των δρομέων θα έχουν περισυλλεγεί.
 • Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού.Από Μεσογείων προς Αγία Παρασκευή, στρίβουμε δεξιά στην οδό 17ης Νοεμβρίου (ένα φανάρι μετά το ΙΑΣΩ “General Hospital” – Είσοδος Χολαργού 6 ). Μετά από 500 περίπου μέτρα στρίβουμε αριστερά στην πινακίδα ‘Αθλητικό Κέντρο Δήμου Χολαργού’ ( οδός Σύρου – στάση Βλάχου ) και ακολουθούμε τις

πινακίδες «Γυμναστήριο Χολαργού».

Από Αττική Οδό – Περιφερειακή Υμηττού βγαίνουμε στην έξοδο Υ3 (Έξοδος Χολαργός – Αγ. Παρασκευή). Στην διασταύρωση που συναντάμε στρίβουμε αριστερά, στο πρώτο φανάρι (είσοδος ‘Δημόκριτου’) συνεχίζουμε ευθεία (οδός Ναυαρίνου) και ακολουθώντας τις πινακίδες «Γυμναστήριο Χολαργού», βγαίνουμε στην 17ης Νοεμβρίου. Μετά από 200μ. περίπου στρίβουμε δεξιά στην πινακίδα ‘Αθλητικό Κέντρο Δήμου Χολαργού’ (οδός Σύρου) και ακολουθούμε τις πινακίδες «Γυμναστήριο Χολαργού».

 

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 

Η Οργανωτική Επιτροπή, θεωρεί απαραίτητο να ενημερώσει τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής, όπως και τις αυξημένες απαιτήσεις της σε δυνάμεις και προσοχή.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το Β΄ Δημοτικό Στάδιο Χολαργού, τέρμα οδού Σύρου, πίσω από το Κλειστό  Γυμναστήριο Χολαργού.

Οι δρομείς θα τρέξουν 300 μέτρα μέσα στο στάδιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τον ασφαλτόστρωτο δρόμο αριστερά. Μετά 800 μέτρα φεύγουν από την άσφαλτο και συναντούν δρόμο ανηφορικό και ανώμαλο που μετά από 1 χλμ.  οδηγεί κάτω από την Αττική Οδό μέσα από μικρό τούνελ. Ο δρόμος συνεχίζει ηπιότερος για άλλα 1200 μέτρα και στη συνέχεια οι δρομείς στρίβουν αριστερά, μέσα από μονοπάτι 300 μέτρων, συναντούν την άσφαλτο του περιφερειακού δρόμου του Υμηττού. Σύνολο ως εδώ 3,3 χλμ. όπου και ο πρώτος σταθμός υποστήριξης.

Από εδώ αρχίζει η κυκλική διαδρομή των 13,4 χλμ., που θα καταλήξει στο ίδιο αυτό σημείο (έξοδος από το μονοπάτι), από όπου οι δρομείς θα συνεχίσουν το δρόμο της επιστροφής (3,3 χλμ.) και θα καταλήξουν στο Στάδιο, που θα τρέξουν 300 μέτρα μέχρι να φθάσουν στον τερματισμό.

 

Σταθμοί υποστήριξης θα υπάρχουν κάθε 3,5 χλμ. περίπου, όπως και προσωπικό της διοργάνωσης καθ’ όλη τη διαδρομή, ιδιαίτερα στα πλέον δύσκολα σημεία.

 

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πευκόδασος του Υμηττού, θα δουν από ψηλά τον Ευβοϊκό Κόλπο, τον Σαρωνικό Κόλπο, την Αθήνα με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας και της Πεντέλης, τον κάμπο των Μεσογείων, θα περάσουν δίπλα από το σπήλαιο του Λέοντα και γενικά η συνεχής εναλλαγή των παραστάσεων θα αφήσει στους δρομείς αξέχαστες αναμνήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments