Εκδρομή του Κ.Α.Π.Η Παπάγου – Χολαργού στην Αταλάντη
Η ημερήσια εκδρομή μας περιελάμβανε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, ένα μεγάλο προσκυνηματικό κέντρο της Λοκρίδας, η οποία βρίσκεται στις πλαγιές του όρου Χλωμός σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την Αταλάντη.
Η επταμελής αδελφότητα των καλογραιών μας ξενάγησε στο συγκρότημα και στο ιερό ναό και με πολύ αγάπη μας πρόσφεραν καφέ και λουκούμι.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο της Αταλάντης, σε ένα τρίχωρο διατηρητέο κτήριο με σημαντικές συλλογές .τα εκθέματα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας και οι θεματικές ενότητες καλύπτουν την προϊστορική και ιστορική περίοδο μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια .
Στο επίνειο της Αταλάντης, τη σκάλα γευματίσαμε δίπλα στη θάλασσα σε προγραμματισμένη ταβέρνα της περιοχής και γευτήκαμε το παραδοσιακό κατσικάκι γάστρας και δοκιμάσαμε το ντόπιας παραγωγής λευκό κρασί.
Τις ξεναγήσεις έκαναν τα μέλη του ΚΑΠΗ μας Κώστας Αστραπέλλος και Μαρία Δημητριάδου.
Τα τρία πούλμαν που συγκροτούσαν οι εκδρομείς του ΚΑΠΗ μας δείχνουν την ανταπόκριση των μελών μας στις εξορμήσεις που διοργανώνει η διοίκηση του ΔΟΚΜΕΠΑ.
Εκδρομή του Κ.Α.Π.Η Παπάγου – Χολαργού στην Αταλάντη