Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Αγία Παρασκευή Δημοπράτηση της ανισό-πεδης γέφυρας Ευαγγελιστρίας

Δημοπράτηση της ανισό-πεδης γέφυρας Ευαγγελιστρίας

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς gia gefiraΣτη συνέχεια της ανακοίνωσης της  διοίκησης για τη δημοπράτηση της ανισό-πεδης γέφυρας Ευαγγελιστρίας (ΙΚΑ), για την  σωστή και πλήρη ενημέρωση  των δημοτών σας παραθέτω το ιστορικό του έργου.

α. Η μελέτη σκοπιμότητας επιλογής θέσεων ανισόπεδων Δ/Β πεζών στο λεκανοπέδιο Αττικής εγκρίθηκε στις 22/2/2011.

β. Ως διοίκηση του Δήμου, με υπομονή και επιμονή διεκδικήσαμε σε πρώτο χρόνο τη γέφυρα Μιχαηλίδη  ( Γελαδάκη). Επιλέχθηκε με προσωπική παρέμ-βαση του τότε υπουργού κου Χατζηδάκη, οποίος αναγνώρισε τους μακρο-χρόνιους αγώνες των κατοίκων αλλά και την αναγκαιότητα του έργου.

Τον Μάρτιο του 2014 εγκαταστάθηκε ο εργολάβος. Στις 4/4/2015 ολοκληρώθηκε. Δόθηκε στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2016. Η καθυστέρηση οφείλετε στην ανικανότητα ή αδιαφορία της διοίκησης Σταθόπουλου να  την ηλεκτροδοτήσει επί δεκαέξι μήνες.

γ. Από το 2012 και αφού  εξασφαλίσαμε την κατασκευή  της γέφυρας Μιχαηλίδη, άρχισε ο αγώνας για να εντάξουμε τη γέφυρα ΙΚΑ (ΕΥΑΓΓΕΛΙ-ΣΤΡΊΑΣ) στο πρόγραμμα των 6 γεφυρών του λεκανοπεδίου ,που θα χρηματο-δοτούντο από το ΕΣΠΑ. Το καταφέραμε με ανταγωνιστικάς πολλούς και μεγά-λους Δήμους.

δ. Με την απόφαση αρ.πρωτ.ΔΜΕΟ/ΟΙΚ./1039/15_3_2013 εγκρίθηκε η κατασκευή των έξι (6) γεφυρών και στις 23/5 /2014 έγινε η ανάθεση μελετών οι οποίες ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στο τέλος του 2014. Ως αντιπολί-τευση  επί 2 ½ χρόνια   με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις ζητούσαμε την παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου να επισπευτεί η κατασκευή δεδομένου ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο, αλλά όπως και σε άλλες παρόμοιες  περιπτώσεις ο κύριος Σταθόπουλος για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι απόλυτα ταυτισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργεί πρωτίστως  κομματικά.

Άποψή μου είναι ότι στόχος όλων μας   πρέπει να είναι η εξασφάλιση και η  εκτέλεση  έργων   που αναβαθμίζουν την πόλη μας και εξυπηρετούν την  καθημερινότητα των πολιτών και όχι ποιος τα εγκαινιάζει.  Όταν  όμως η ιδιοτέλεια κυριαρχεί  ως στρατηγικός στόχος της διοίκησης  υιοθετώντας την  τα κτική Σύριζα      ΄΄  Χρησιμοποιούμε οποιονδήποτε τρόπο και μέσον αρκεί να μην χάσουμε την εξουσία ΄΄  είναι δημοκρατική υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ενημερώνει τους πολίτες.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Δημοτικός Σύμβουλος ΄΄Αγία Παρασκευή η Πόλη μας΄΄

Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

τ. Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments