Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αρχική Αγία Παρασκευή Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής

Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής

Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής

Πριν από ενάμισι χρόνο που ήμουν έγκυος και έψαχνα  γενικότερα πράγματα για την εγκυμοσύνη, για τον θηλασμό, για τον τρόπου που γεννάει μια  μητέρα και το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι,  έπεσαν στην ανάληψη μου τα  μαθήματα από τις μαίες στην Αγία Παρασκευή.

Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής
Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής

Μαθήματα εντελώς δωρεάν. Μαθήματα για ανώδυνο τοκετό, προετοιμασία για τον τοκετό, για τη λοχεία για τον θηλασμό, και γενικότερα την γέννηση ενός παιδιού. Είχα δει και άλλα μαθήματα να πω την αλήθεια κάποια με πληρωμή κάποια χωρίς που σε κάποια πήγα και τα παρακολούθησα και αυτά.

Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής
Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής

Δεν θα πρέπει να ξεχάσω πως ο γιατρός μου που μου είχε προτείνει την δική του μαία που συνεργαζόταν και μου είχε πει να την πάρω τηλέφωνο για να συναντηθώ μαζί της να κάνω τα μαθήματα ανώδυνου τοκετό από κοντά βέβαια με πληρωμή όπως γίνονται βέβαια και τα περισσότερα πράγματα.

Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική γιατί όταν ξέρεις ότι κάτι είναι δωρεάν πιστεύεις ότι δεν είναι κάτι που αξίζει τον κόπο…

Την πρώτη μέρα να πω την αλήθεια είχα πάει λίγο δειλά έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως  θα πάω αλλά ίσως χάσω τον χρόνο μου.

Ξεκίνησαν τα μαθήματα

Πήγα στο πρώτο μάθημα σε έναν υπέροχο χώρο προσεγμένο και φτιαγμένο με αγάπη, όπως κατάλαβα, και ξεκίνησε το μάθημα.

Ξεκίνησα να μαθαίνω πράγματα που δεν γνώριζα όπως ασκήσεις που θα πρέπει να γίνουν μετά τον τοκετό για να μην υπάρχει χαλάρωση, έμαθα πράγματα που έχουν να κάνουν με τις κινήσεις χαλάρωσης της εγκύου…

Τα μαθήματα συνεχιζόταν κανονικά και να πω την αλήθεια δεν ήθελα να χάσω κανένα. Έμαθα πράγματα για τον θηλασμό πως θα πρέπει να γίνεται η διαδικασία με σωστό πάντα τρόπο ώστε και το παιδί να μπορεί να φάει αλλά και να μην ταλαιπωρείται και η μαμά που είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Έμαθα τις αναπνοές που θα πρέπει να κάνω την ώρα της γέννας, έμαθα να κάνω μπάνιο το παιδί και πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα. Και το πιο σημαντικό είναι πως όλα αυτά τα έμαθα από ειδικούς, από ανθρώπους που τα γνωρίζουν πολύ καλά.

Θα πρέπει να αναφέρω πως κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει για τη διαδικασία της γέννας καθώς η γνώση είναι δύναμη και γλιτώνει από πολλά προβλήματα. Κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει τα δικαιώματά της τι μπορεί να της κάνει ο γιατρός και τι όχι.

Θα πρέπει όμως να έχει εκπαιδευτεί από κάπου σωστά.  Θα ήθελα να αναφέρω πως οι Μαίες της Αγίας Παρασκευής που κάνουν τα μαθήματα  κάνουν λειτούργημα και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα σε όλη τη χώρα.

Γνώρισα στα μαθήματα μια κοπέλα που ήρθε από την επαρχεία για να παρακολουθήσει τα μαθήματα για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει…

Καλό θα είναι να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το θέμα να διαδοθούν και να εκπαιδεύσουν οι Μαίες της Αγίας Παρασκευής και άλλες μαίες σε άλλες περιοχές για να έχουν πρόσβαση περισσότερες  γυναίκες.

Για μένα θα πρέπει να γίνει μάθημα στο σχολείο αυτό. Θα πρέπει να εκπαιδεύονται οι νέες γυναίκες τόσο για αυτά τα θέματα από μικρή ηλικία όσο και τα αγόρια για να ξέρουν καλύτερα τον φυσικό τρόπο της γέννησης ενός παιδιού.

Θα πρέπει σε κάθε ΠΕΔΥ να υπάρχει ένα τμήμα οργανωμένο και εξοπλισμένο με τα απαραίτητα για να γίνονται τα μαθήματα γιατί αυτές οι γυναίκες ενημερώνουν τις μέλλουσες μητέρες τι θα αντιμετωπίσουν τόσο στον τοκετό όσο και μετά…

Και το πιο σημαντικό ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί τους για κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει καθώς είναι πάντα πρόθυμες  να βοηθήσουν και να δώσουν λύσεις.

Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής
Ας συνεχιστούν τα δωρεάν μαθήματα από τις Μαίες Αγίας Παρασκευής

Ιατρείο Θηλασμού

Δεν θα πρέπει να ξεχάσω σε αυτό το σημείο να αναφερθώ και σε ένα πολύ σημαντικό έργο που έχουν δημιουργήσει οι Μαίες Άγιας Παρασκευής και αυτό είναι στο Ιατρείο Θηλασμού.

Το ιατρείο θηλασμού είναι ένας υπέροχος χώρος στον οποίο μπορεί η μαμά μαζί με το μωράκι της να επισκεφτεί τον χώρο και να κάνει μαθήματα θηλασμού, να μάθει πως πρέπει το μωράκι να τρώει για να μην ταλαιπωρείται  τόσο η ίδια όσο και το μωρό.

Το ιατρείο θηλασμού λειτουργεί καθημερινά και μπορεί η μέλλουσα μαμά να πάρει τηλέφωνο για να τις δώσουν οι μαίες τις συμβουλές τους τηλεφωνικά είτε μπορεί να κλείσει ραντεβού για να πάει από εκεί.

 

Από την προσωπική μου εμπειρία είμαι σίγουρη πως η συνάντηση μου με τις Μαίες της Αγίας Παρασκευής με βοήθησε πολύ τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά να είμαι έτοιμη για την γέννηση του παιδιού μου.

Μου έλυσαν τις απορίες, μου έδιωξαν τους φόβους μου κατέρριψαν τους μύθους που είχα. Είμαι σίγουρη πως και άλλες γυναίκες αν ενημερώνονταν σωστά όπως εγώ ίσως  επέλεγαν το μητρικό θηλασμό που είναι τόσο απαραίτητος για το έμβρυο.

Θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες θα έπρεπε να στηρίζονται ώστε να συνεχιστεί το έργο που έχει ξεκινήσει και κατά συνέπεια να μπορούν να ενημερώνουν ακόμα περισσότερες εγκυμονούσες γυναίκες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Μαίες της Αγίας Παρασκευής για την βοήθεια που μου προσέφεραν και να πείσω και άλλες εγκυμονούσες γυναίκες να τις αναζητήσουν.

Γιατί αν η γνώση είναι δύναμη η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας.

Στηρίζω τον μητρικό θηλασμό

Στηρίζω  τον φυσιολογικό τοκετό

Στηρίζω της Μαίες Αγίας Παρασκευής για το λειτούργημα που κάνουν ….

https://www.facebook.com/maieskentrouygiasagiasparaskevis/

Γράφει: η Δήμητρα Κούτρα Δημοσιογράφος

  1. Η συγκεκριμένη δομή , δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2015 , μετά από 15ετές αίτημα των μαιών της μονάδος μας ! Είμαι <> που ως διευθυντής τότε της μονάδος ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής , δημιουργήθηκε αυτή η δομή ! Ελπίζω, ότι δεν θα τολμήσει ουδείς να το απαξιώσει ή να το κλείσει !!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8

Ηράκλειο: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δημότες έως τις 31/8 Ηράκλειο:Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι «λήγει στις 31 Αυγούστου η διορία για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που...

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β’ μέρους

26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Έναρξη 26/08 του β' μέρους 26ο Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού: Ξεκινάμε απόψε το β´ μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παπαγου-Χολαργού. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφες...

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Πεντέλη: Ασφαλής λύση η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης Πεντέλη:Την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά,...

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Μητσοτάκης – Μάας:Η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας για να μειωθεί και η ένταση στην περιοχή τονίστηκε...

Recent Comments